Звичайний кекс з родзинками, приготований на кефірі: вся родина ласунів залишилася задоволена

Рецепт приготування кексів до чаю. Так як я, чоловік і мої діти дуже любимо солодке, я вирішила спробувати приготувати кексики до чаю. Відразу скажу, вийшло просто чудово. Ми залишилися дуже задоволені, і тепер я готую таку смакоту майже кожен день. Зараз я розповім як це зробити. Отже, читаємо і запам’ятовуємо!

Для приготування нам буде потрібно:

  • 250 грам борошна. Бажано взяти вищий сорт;
  • 150 грам цукрового піску;
  • 130 мл. кефіру будь-якої жирності;
  • 100 грам вершкового масла;
  • пара курячих яєць;
  • 10 грам розпушувача;
  • маленька ложка ванільного цукру;
  • невелика дрібка солі;
  • 100 грам ізюму. Їх класти не обов’язково, якщо ви його не любите;
  • лимонна цедра з лимона середнього розміру.

Секрет приготування простий

Розбиваємо курячі яйця в відповідну ємність і додаємо до них цукровий пісок, ванільний цукор і сіль. Ретельно збиваємо за допомогою блендера.

Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані і переливаємо до основної маси. Кефір додаємо туди ж і все ретельно перемішуємо.

Просіваємо борошно і розпушувач і додаємо ізюм. Його, до речі, слід для початку вимочити, хоча б хвилин 10-15 в кип’ятку. Натираємо цедру лимона на дрібній тертці і кладемо в суміш. Ретельно все вимішуємо до однорідної консистенції.

Розігріваємо духовку до 180-ти градусів і ставимо туди кекси, які можна зробити абсолютно в будь-якій формі. Випікаємо 30-40 хвилин. Готово!

Rating
( No ratings yet )
Loading...