Знаменитий мигдальний торт ІКЕА своїми руками!

Шведський мигдальний тортик з Ікеа можна напевно назвати, якщо не легендарним, то знаменитим. Багато відправляються в цей магазин, саме за мигдальним тортом. А тим часом зробити його можна і самостійно, в домашніх умовах.

Причому вийде він ще смачніше, адже вибирати інгредієнти ви теж будете самі, а значить, зможете виключити і замінити все не дуже корисне!

Вам буде потрібно:

  • мигдальні пелюстки для прикраси

Для коржів:

  • яєчні білки – 4 шт .;
  • смажений, неочищений мигдаль – 100 г;
  • смажене насіння – 40 г;
  • цукор – 100 г;
  • сіль

Для крему:

  • яєчні жовтки – 4 шт .;
  • цукор – 100 г;
  • сіль;
  • ванільний екстракт або ванільний цукор;
  • вершки від 20% жирності – 100 мл;
  • вершкове масло 82,5% – 150 г

Спочатку займемося кремом. Беремо яйця кімнатної температури і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поки прибираємо в сторону, а до жовтків додаємо дрібку солі і ванільний екстракт, добре все перемішуємо. Потім вершки виливаємо в каструльку і додаємо до них цукор. Відправляємо каструльку на плиту на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, чекаємо поки цукор повністю розчиниться. Вершки при цьому закипіти не повинні.

Знаменитий мигдальний торт ІКЕА своїми руками!

Повертаємося до жовтків: маленькими порціями вливаємо в них гарячі вершки з цукром, постійно активно мішаємо жовтки віночком, щоб вони не зварилися. Потім переливаємо все назад в каструльку і ставимо на плиту на маленький вогонь. Постійно помішуючи, чекаємо поки майбутній крем не загусне. Знімаємо з плити, переливаємо в відповідну ємність, накриваємо харчовою плівкою «в контакт», щоб на кремі не утворилася скоринка, і залишаємо охолоджуватися.

Знаменитий мигдальний торт ІКЕА своїми руками!

Тим часом підготуємо коржі. За допомогою блендера подрібнюємо мигдаль, насіння і цукор. Потім до білків, залишених на першому етапі, додаємо дрібку солі і збиваємо їх до пишної піни. Після, потроху додаючи цукор, збиваємо білки до щільної піни.

Знаменитий мигдальний торт ІКЕА своїми руками!

Далі до білків потроху додаємо перемелені горіхи, акуратними круговими рухами змішуємо їх один з одним. Тісто ділимо на 2 частини і акуратним рівним шаром викладаємо у форми. Коржі відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Коли вони придбають золотистий колір, дістаємо коржі з духовки і форм і даємо їм повністю охолонути.

Знаменитий мигдальний торт ІКЕА своїми руками!

Поки коржі остигають, повертаємося до крему. Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності, потім потроху додаємо до нього остиглий заварний крем. Перемішуємо їх на мінімальній швидкості міксера. Якщо крем вийшов занадто м’яким і текучим, можна прибрати його на деякий час в холодильник.

Знаменитий мигдальний торт ІКЕА своїми руками!

Мигдальні пелюстки обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору. Все готово, можна нарешті збирати торт! Перед подачею торт повинен добре охолодитися, тому варто прибрати його в холодильник на кілька годин.

Знаменитий мигдальний торт ІКЕА своїми руками!

Рейтинг
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Завантаження...