Знайшла ідеальний рецепт пишних, повітряних і дуже смачних пиріжків з капустою

Пиріжки з капустою - рецепт приготування

Пиріжки з картоплею, капустою або сиром, приготовлені вдома – це дуже смачно! Сьогодні я представляю вашій увазі рецепт пишних, повітряних і дуже смачних пиріжків з капустою. Тісто виходить повітряне, легке і плюс соковита начинка з капусти, спробуйте – це дуже смачно!

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 500 – 600 гр. + –
  • Дріжджі сухі – 6-8 гр.
  • Цукор – 1 ст. ложка без гірки
  • Сіль за смаком
  • Жовток – 2 шт.
  • Молоко – 300 мл.
  • Вершкове масло або соняшникова олія – 50 гр.

Начинка:

  • Капуста – 400-500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соняшникова олія – для смаження
  • Сіль, перець – за смаком.

Покроковий процес приготування пиріжків з капустою

Сухі дріжджі з цукром заливаю невеликою кількістю теплого молока, перемішую і залишаю на кілька хвилин, щоб дріжджі активувалися.

У глибоку миску відправляю два жовтки, розтоплене (не гаряче) вершкове масло (можна використовувати олію), решту теплого молока, сіль за смаком. Добре все перемішую. Додаю дріжджі (опару), перемішую і, поступово просіюючи борошно, замішую м’яке тісто, яке липне до рук.

Знайшла ідеальний рецепт пишних, повітряних і дуже смачних пиріжків з капустою

Тісто накриваю рушником і залишаю в теплому місці для підйому. Далі готую начинку: спершу обсмажую на невеликій кількості соняшникової олії цибулю з морквою, потім додаю до них нарізану капусту. Перемішую і обсмажую всі овочі ще кілька хвилин до готовності.

Знайшла ідеальний рецепт пишних, повітряних і дуже смачних пиріжків з капустою

В кінці додаю сіль, перець за смаком, зелену цибулю з кропом за бажанням, перемішую і залишаю начинку до повного охолодження. Тісто, що підійшло обминаю і ділю на рівні частини-кульки. Потім кожну кульку розкочують і викладаю в середину начинку.

Знайшла ідеальний рецепт пишних, повітряних і дуже смачних пиріжків з капустою

Формую пиріжки трикутної форми, згинаючи краї тіста і защипуючи їх з трьох сторін.

Знайшла ідеальний рецепт пишних, повітряних і дуже смачних пиріжків з капустою

Пиріжки викладаю швом вниз на підготовлений лист, накриваю їх і даю постояти 10-15 хвилин. Потім пиріжки змащую яйцем, а зверху посипаю кунжутом.

Знайшла ідеальний рецепт пишних, повітряних і дуже смачних пиріжків з капустою

Випікаю пиріжки в розігрітій до 180-190 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин, дивіться по своїй духовці. Пиріжки виходять пишні, м’які, ароматні і дуже смачні. Приготуйте і переконайтеся в цьому самі! Смачного!

Знайшла ідеальний рецепт пишних, повітряних і дуже смачних пиріжків з капустою

Rating
( No ratings yet )
Loading...