Знайомий кухар розповів про Лайфхак, який допомагає зробити котлети надзвичайно пишними і повітряними

Котлети – одне з улюблених страв у нашій країні. Розповідаю, як приготувати їх так, щоб хрустка скоринка поєднувалася з ніжною і пишною внутрішньою частиною.

Для приготування смачних і пишних котлет нам знадобиться:

  • яловичина – 0,5 кг;
  • свинина – 0,5 кг;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт .;
  • білий хліб – 300 г;
  • картопля – 2 шт .;
  • сіль за смаком;
  • перець – за смаком;
  • яйце – 1 шт.

Покроковий процес приготування котлет

Зверніть увагу на м’ясо – воно повинно бути свіже зі світлим жиром, без прожилок. Помийте м’ясо під холодною водою і наріжте на невеликі шматочки. Очистіть 3 великі цибулини, м’ясо з цибулею перекрутіть на м’ясорубці. Шматок білого хліба залийте холодною кип’яченою водою, через хвилин десять хліб відіжміть і додайте у фарш. Очистіть дві середні картоплини і натріть їх в м’ясо. Розбийте в фарш яйце, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.

А тепер лайфхак від мого друга-кухаря: фарш потрібно добре відбити протягом декількох хвилин, беріть його і кидайте – це зробить котлети ніжними і пишними.

Після цього формуємо котлети, обвалюємо їх у борошні і смажимо на розжареній сковороді, після чого сковороду з котлетами ставимо в духовку на 10-15 хвилин. Страва готова!

Rating
( No ratings yet )
Loading...