Жульєн з грибами. Беремо кухарський рецепт, але його легко повторити з першого разу

Справжній ресторанний жульєн вважається предметом гордості будь-якого шеф-кухаря. Але насправді страву не так складно повторити і на звичайній кухні, головне правильно дотримуватися пропорцій і слідувати покроковій інструкції. Ми візьмемо класичний кухарський рецепт, який легко повторити з першого разу.

Інгредієнти: 250 г шампіньйонів, 50 г ріпчастої цибулі, по 150 г вершків і сметани, 50 г твердого сиру, по 10 г вершкового масла та оливкової олії.

Розігріваємо сковороду і першою у невеликій кількості масла і оливкової олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Коли вона набуде приємного золотистого кольору, перекладаємо до неї нарізані приблизно рівними кубиками гриби. Після готовності грибів шаткуємо в сковороду петрушку. Знімаємо сковороду з вогню і прибираємо поки що убік.

Жульєн з грибами. Беремо кухарський рецепт, але його легко повторити з першого разу

Якраз є час приготувати соус. Робити його будемо просто із вершків та сметани. Виливаємо вершки в сотейник, туди додаємо сметану. Зі спецій беремо трохи солі, все доводимо до кипіння помішуючи. Тепер виливаємо соус у сковорідку із грибами.

Жульєн з грибами. Беремо кухарський рецепт, але його легко повторити з першого разу

Сковороду ставимо на плиту і постійно помішуючи, готуємо все разом на середньому вогні. Основа фактично готова. Переливаємо її по спеціальних порційних формах, кокотницях. Присипаємо тертим сиром і ставимо у розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин.

Жульєн з грибами. Беремо кухарський рецепт, але його легко повторити з першого разу

Цей простий, але водночас вишуканий жульєн ваші гості навряд чи забудуть. Завдяки легкості рецепту повторювати його можна щодня.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...