Желе з червоної смородини – смачне і корисне

Червона смородина – ягода унікальна. Крім того, що вона має чудовий яскраво-червоний колір, вона ще й є джерелом вітамінів і мінеральних речовин. А смак цієї ягоди нікого не зможе залишити байдужим – кисленька, злегка терпка і неймовірно соковита. Тому і заготовки зі смородини виходять дуже смачними, що варення, що повидло, що желе. Саме желе ми і пропонуємо вам приготувати.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 500 г.
  • Цукор – 500 г.

Час приготування: 2 години. Вихід: 500 мл.

Як приготувати:

1. Підготуйте інгредієнти. Смородину для приготування желе вибирайте свіжу, бажано тільки зірвану. Адже ягоди дуже ніжні і більше двох днів не зберігається, навіть в холодильнику. Якщо деякі ягідки зіпсувалися, неодмінно приберіть їх, щоб не зіпсувати смак майбутньої заготовки.

Викладіть смородину в друшляк і ретельно промийте холодною проточною водою. Хвостики можете не обривати, так як це абсолютно зайва робота.

2. Пересипте ягоди з друшляка в каструлю з грубим дном.

Желе з червоної смородини - смачне і корисне

3. Засипте цукром.

4. Змішайте смородину і цукор дерев’яною ложкою або лопаткою. Потім трохи продавіть вміст, щоб ягоди пустили сік.

Желе з червоної смородини - смачне і корисне

5. Поставте каструлю на повільний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть вміст до кипіння. При цьому смородина почне пускати сік, а цукор буде танути. Після закипання варіть червону смородину 10 хвилин.

6. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте вмісту трохи охолонути. Перекладіть суміш в сито з дрібними отворами. Перетріть смородину в ту ж саму каструлю, в якій ви її варили. Таким чином, ви позбудетеся від хвостиків, які не стали обривати, а також від насіння і шкірки.

Желе з червоної смородини - смачне і корисне

7. Маленьку мисочку поставте в морозильник. Пізніше ви будете на ній перевіряти готовність желе. Каструлю з протертою смородиною знову поставте на самий повільний вогонь. Дайте вмісту закипіти. Варіть желе 30 хвилин, періодично помішуючи.

Після закінчення зазначеного часу дістаньте з морозильника мисочку і капніть на неї трохи желе. Якщо крапля зберегла свою форму, іншими словами не розтеклася, желе готове.

Желе з червоної смородини - смачне і корисне

8. Перекладіть желе в простерилізовані баночки і герметично закрийте. Поки желе гаряче, воно досить рідке – нехай це вас не лякає. Після охолодження воно стане досить густим, щільним. Адже в червоній смородині міститься велика кількість пектину, а саме він і є желюючою речовиною.

Rating
( No ratings yet )
Loading...