З радістю ділюся своїм улюбленим рецептом-знахідкою! Називаю його просто: «Апельсинові часточки» або креативне желе. Такі ласощі й справді мало хто пробував. Тому запам’ятовуйте рецепт небанального частування і легко подавайте його до святкового столу. Вітається також додавання чорниці, винограду або хурми.
Діти просто люблять желе “Апельсинові часточки”. А гості щоразу нахвалюють. Найприємніше в цьому десерті, що, хоч би скільки я його приготувала, з’їдається у мить. Без цукру, приємний і зовсім не нудотний смак, а яка подача! Хіба цього мало, друзі? Експериментуємо разом.
Необхідні продукти:
- Мандарини – 6 шт.
- Апельсин – 2 шт.
- Желатин – 10 г
- Вода – за смаком
Покроковий процес приготування:
Апельсини розріжте вздовж часточок навпіл, мандарини — впоперек і навпіл.
Видавіть сік вручну або за допомогою автоматичної соковижималки. Шкірки апельсина потрібно зберегти повністю без дірочок.
Процідіть сік із цитрусових за допомогою дуршлагу або марлі. Якщо вийшов занадто концентрований і кислий, додайте кип’яченої води до смаку.
Ложкою акуратно приберіть з апельсинових човників м’якоть, яка залишилася.
Вилийте в сотейник сік та додайте желатин.
Поставте суміш на плиту і постійно помішуючи, доведіть до теплого стану. Кип’ятити не треба.
Приготуйте 4 келихи і покладіть апельсинову шкірку. Виливайте туди сік з желатином, який розчиняється.
Поставте в холодильник на кілька годин. Перевірити, чи готовий десерт просто. Переверніть апельсин: якщо не витікає, то все готово.
Розріжте фрукти на часточки і подавайте до столу.