Зелені помідори фаршировані часником на зиму

Зелені помідори фаршировані часником - рецепт приготування

Відмінна закуска до вечері в зимові вечори! Така заготовка відрізняється не тільки своїм яскравим і красивим зовнішнім виглядом, але і приємним кисло-солодким смаком.

Склад рецепта (на 12 порц.):

Для рецепта:

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Часник – 10 шт.
  • Морква – 200 гр
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець горошком – 9 шт.
  • Кріп – 10 гр
  • Петрушка – 10 гр

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 110 гр
  • Сіль – 40 гр
  • Столовий оцет – 120 мл

Процес приготування

Помідори для такої заготовки краще використовувати світло-зелені або злегка бурі, тому що темно-зелені плоди містять в собі соланін, речовину, небезпечну для здоров’я людини. Але якщо залишилися лише темного кольору помідори, то нічого страшного, соланін з них можна вивести, вимочивши овочі в солоній воді, тримати в воді потрібно близько 8 годин, міняючи воду кожні дві години.

Заздалегідь потрібно підготувати баночки для закрутки. Банки краще взяти об’ємом по 1 л, щоб заготовку з’їсти на раз. Банки миємо з содою, стерилізуємо одним із зручних методів: на водяній бані, в духовці або в мікрохвильовій печі. Мені подобається стерилізація в духовій шафі: швидко, просто і виходить відразу багато баночок. Для банок по 1 л достатньо 10 хвилин при температурі 150 градусів. Кришки миємо і кип’ятимо.

Помідори ретельно миємо, даємо воді стекти. На кожному помідорі робимо хрестоподібний надріз, не доходячи до плодоніжки. Моркву миємо, чистимо і нарізаємо кружечками. Часник чистимо від плівочки і кожен зубчик нарізаємо тонкими пластинками.

Моркву і часник кладемо по кілька шматочків в надрізи на помідорах.

Зелень кропу і петрушки ретельно миємо і просушуємо.

На дно кожної банки кладемо по гілочці кропу і петрушки, лавровий лист і перець горошком. За бажанням можна використовувати інші спеції і приправи.

Зверху акуратно укладаємо фаршировані часником і морквою помідори, щоб начинка з них не випала.

Готуємо маринад. У каструлю наливаємо фільтровану воду, додаємо цукор і сіль. Доводимо до кипіння, помішуючи, щоб сипучі складові повністю розчинилися. Вливаємо оцет, вимикаємо вогонь.

Заливаємо приготовленим маринадом банки з помідорами, маринад вливаємо до плечиків банок. Банки накриваємо кришками, але не закручуємо. Ставимо банки в каструлю з водою, на дно якої прокладена серветка і стерилізуємо близько 15 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Відразу банки закатуємо кришками. Даємо охолонути в перевернутому вигляді під пледом при кімнатній температурі і прибираємо на зберігання в комору. Заготовка готова. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...