Іноді можна потішити себе і всю сім’ю такою смачною хрусткою рибкою з фритюру. Завдяки підготовці та прожарці, всі дрібні кісточки повністю розм’якшуються і не відчуваються у рибі. Смачно та просто!
Інгредієнти:
- Риба – 2 кг;
- Борошно – 1 склянка;
- Яйце – 2 шт.;
- Сіль, перець за смаком;
- Олія соняшникова для фритюру.
Риба підійде будь-яка, на ваш смак. Головне в рецепті – це підготовка (обробка) риби. Спочатку слід відрізати всі плавці. Потім по спинці акуратно, гострим ножем, розрізати вниз, обминаючи кістку.
Те саме зробити з іншого боку, обрізаючи кістку. Видалити її, а дві половинки риби залишити разом із хвостом.
Тепер зробити надрізи вздовж і поперек. Так риба просмажиться швидше і краще. Ось як виглядає підготовлена до фритюру риба.
До борошна додайте сіль та перець, а також окремо збовтайте яйця. Окуніть рибу спочатку в яйця, потім – в борошно.
Перекладіть в розігріту олію, смажте до зарум’янювання.
Найсмачніше подавати з картоплею, також смаженою у фритюрі. Смачного!