Здобні паски за маминим рецептом приготування

Домашні Паски - рецепт приготування

Здобні паски – класична випічка. У наш час їх печуть за різними рецептами. Але, погодьтеся, ті паски, що продавали раніше або готували наші бабусі були набагато смачнішими. І сьогодні ми вирішили поділитися з вами рецептом їх приготування.

Необхідні продукти

Для опари

  • 15 грам сухих дріжджів
  • 100 мілілітрів молока
  • 100 грам борошна

Для здобного тіста

  • 150 грам вершкового масла
  • 150 мілілітрів молока
  • 1 жовток
  • 150 грам цукру
  • 350 грам пшеничного борошна
  • дрібка солі

Для другого замісу

  • 150 грам родзинок
  • 30 мілілітрів коньяку
  • цедра 1 лимона
  • 10 грам ванільного цукру
  • 2 грами мускатного горіха
  • 2 грами куркуми
  • 120 грам пшеничного борошна

Поетапний процес приготування паски

Приготуємо опару. У горнятко кладемо дріжджі, додаємо тепле молоко і перемішуємо. Туди ж всипаємо борошно пшеничне і ще раз перемішуємо. У такому вигляді опару залишаємо на 15-20 хвилин накривши кришкою.

Вершкове масло розтоплюємо і вливаємо в миску. Додаємо молоко і перемішуємо.

В інше горнятко кладемо цукор і додаємо жовток. Збиваємо міксером до однорідної маси і додаємо олійно-молочну суміш. Все добре перемішуємо, всипаємо сіль і пшеничне борошно, знову перемішуємо.

В вершкову масу додаємо опару і все акуратно перемішуємо. Накриваємо тісто кришкою і в такому вигляді залишаємо на 1,5-2 години.

Ізюм заздалегідь заливаємо кип’ятком і залишаємо на 10 хвилин. Потім викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої вологи.

В коньяк додаємо ванільний цукор, куркуму, мускатний горіх і лимонну цедру, перемішуємо.

Тісто, що підійшло обминаємо і додаємо ароматну суміш і родзинки. Все знову перемішуємо протягом 2-3 хвилин.

Додаємо решту борошна і вимішуємо до тих пір, поки тісто не почне відставати від рук і посуду. Накриваємо його кришкою і залишаємо на 40-60 хвилин.

З готового тіста формуємо 3 паски і кладемо в форму для випічки. Накриваємо їх рушником і залишаємо на 30-40 хвилин.

Через відведений час паски змащуємо жовтком і відправляємо в духовку, розігріту 200 градусів і випікаємо протягом 10 хвилин. А потім дістаємо, перекладаємо на рушник і залишаємо до повного охолодження.

Rating
( No ratings yet )
Loading...