Завжди залишається кефір ось тепер знаю куди його використовувати

Хочу розповісти рецепт найпростішої випічки, яку я готую дуже часто вже багато років. Якщо залишився кефір до чаю буде пишний і смачний пиріг!

Необхідні продукти:

  • Кефір – 180 гр. (теплий)
  • Сода – 1 ч.л.
  • Цукор – 180 гр.
  • Олія соняшникова – 30 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 300 гр.

Покроковий процес приготування:

У глибокій мисці змішуємо яйця з цукром і збиваємо вінчиком до пишності.

Додаємо теплий кефір і соду. Перемішуємо, щоб сода погасилася. Тепер додаємо олію. Борошно додаємо поступово, кожен раз перемішуючи. Тісто має вийти не рідким, але і не густим!

Беремо форму, діаметром 20 см, застеляємо пергаментним папером і виливаємо тісто. Розрівнюємо і можна трохи постукати об стіл, щоб тісто вляглося рівномірно.

Завжди залишається кефір ось тепер знаю куди його використовувати

Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Випікайте БЕЗ конвекції!

При бажанні можна полити глазур’ю або розрізати навпіл і промазати якимось кремом або варенням.

Завжди залишається кефір ось тепер знаю куди його використовувати

У будь-якому випадку це дуже смачно до чаю, а часу і продуктів потрібно небагато.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...