Завжди рятує: найсмачніший, найкрасивіший і найпростіший торт без духовки

Смачний і красивий торт зовсім не повинен бути чимось складним і таким, що забирає купу часу, і цей рецепт – прямий тому доказ. Такі десерти – просто знахідка, коли у вас немає сил чи бажання на щось копітке, а здивувати гостей чи порадувати близьких чимось смачним до чаю хочеться.

Вам знадобляться:

  • пісочне або бісквітне печиво – 180 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • вода – 100 мл;
  • желатин – 30 г;
  • вишня або інша ягода – 300 г;
  • цукрова пудра – 60 г;
  • домашній сир – 400 г;
  • цукрова пудра – 80 г;
  • вершки 33% – 120 мл

Ця кількість інгредієнтів розрахована на форму з діаметром 19 см.

Беремо пісочне печиво та перемелюємо його в дрібну крихту. Потім розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з крихтою з печива, за бажання також додаємо дрібку солі. Добре все перемішуємо: у вас має бути досить однорідна маса, яка добре тримає форму.

Викладаємо тісто, що вийшло, в роз’ємну форму і добре розрівнюємо його. Дуже зручно робити це за допомогою звичайної склянки.

Завжди рятує: найсмачніший, найкрасивіший і найпростіший торт без духовки

Начинка торта складається з двох компонентів, і для першого вам знадобиться будь-яка ягода або фрукти, у нашому випадку це заморожена вишня. Її викладаємо в сотейник разом з невеликою кількістю води та цукровою пудрою, перемішуємо та відправляємо на плиту розморожуватися. У цей час заливаємо желатин водою і залишаємо його набухати.

Завжди рятує: найсмачніший, найкрасивіший і найпростіший торт без духовки

Коли ягода розморозиться, перемелюємо її за допомогою блендера до бажаного стану: можна залишити шматочки ягоди, так і збити все в однорідне пюре. Сюди ж додаємо розбухлий желатин, ще раз дещо збиваємо за допомогою блендера. Залишаємо сотейник з ягідним вмістом поки що на плиті, щоб вони не почали застигати раніше.

Завжди рятує: найсмачніший, найкрасивіший і найпростіший торт без духовки

Для другої частини начинки беремо домашній сир і трохи збиваємо його разом із вершками та цукровою пудрою.

Завжди рятує: найсмачніший, найкрасивіший і найпростіший торт без духовки

Коли все готово, почергово невеликими порціями, наприклад, за допомогою ложки викладаємо начинки на корж. Виклавши всі шари, перемішуємо начинки за допомогою дерев’яної шпажки між собою, створюючи малюнок на поверхні. Попередньо можна закрити борти форми зсередини пергаментом або спеціальною силікатною плівкою. Залишаємо торт до повного застигання желатину і готово.

Завжди рятує: найсмачніший, найкрасивіший і найпростіший торт без духовки

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 1 з 5 )
Завантаження...