Заварне “пельменне” тісто. Не прилипає до столу, не розлазиться, не темніє при заморожуванні

Це тісто називають заварним, оскільки при його приготуванні використовують кип’яток. У тіста є ще одна назва – пельменне, хоча і вареники, і манти, і інші подібні страви, прекрасно і без проблем будуть ліпитися з таким тістом, тому вміння його правильно приготувати завжди стане в нагоді.

Якщо дотримати рецептуру, все вийде з першого разу, у самої недосвідченої господині воно одночасно буде і ніжним, і легким, і одночасно еластичним, не буде ні липнути до рук, ні рватися при ліпленні під вагою начинки і при варінні.

Необхідні продукти:

  • борошно пшеничне – 3.5 склянки
  • яйце куряче середнього розміру – 1 шт.
  • сіль – 0,5 ч. л;
  • олія соняшникова без запаху – 1 ст. л.
  • вода кип’яток – 1 склянка.

Покроковий процес приготування:

У широку ємність потрібно просіяти борошно. У борошно додають сіль, яйце, олію.

Тісто ретельно перемішують.

У борошно тонкою цівкою вливають кип’яток, при цьому необхідно відразу ж перемішувати тісто іншою рукою лопаткою або ложкою.

Дають тісту трохи охолонути і потім його вимішують прямо в цій же ємності, при цьому підсипати борошно не потрібно.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...