Зараз, напевно, це найпопулярніший рецепт цукрового пирога: ділюся своїм рецептом

Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт смачного цукрового пирога до чаю, який останнім часом став набирати величезну популярність в інтернеті. Але ж насправді рецепт досить старий, просто багато хто став про нього забувати.

Пиріг цей дійсно дуже смачний і готується дуже просто і легко! Я такий пиріг готую вже багато років, і ось як я його готую.

Інгредієнти для приготування:

Для тіста знадобиться:

  • Молоко – 150 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 г
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Ванілін за смаком
  • Борошно – 300 г

Для масляно-цукрової крихти і заливки:

  • Цукор – 4-5 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 г
  • Ванілін – лрібка
  • Вершки або жирне молоко – трохи більше півсклянки (120-130 мл)

І тепер починаємо готувати цукровий пиріг

Всі продукти для приготування тіста повинні бути кімнатної температури, а ось для масляно-цукрової крихти навпаки масло повинно бути замороженим.

У миску наливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі, цукор, перемішуємо і залишаємо на деякий час в теплому місці, щоб дріжджі активувалися – повинна утворитися “дріжджова шапка”. Дріжджі можна використовувати як сухі, так і пресовані – це вже з якими ви звикли працювати (пресованих дріжджів потрібно взяти в три рази більше).

Зараз, напевно, це найпопулярніший рецепт цукрового пирога: ділюся своїм рецептом

Тим часом, в іншу миску, в якій безпосередньо і будемо замішувати тісто кладемо м’яке вершкове масло, додаємо сіль, ванілін і міксером або просто вінчиком розтираємо до побіління. Потім додаємо яйце, продовжуємо розтирати.

Далі вливаємо дріжджову суміш і знову перемішуємо.

Зараз, напевно, це найпопулярніший рецепт цукрового пирога: ділюся своїм рецептом

Додаємо частинами просіяне борошно, замішуємо в’язке, досить липке тісто – місити тісто руками не потрібно, також перемішуємо міксером або вручну – просто лопаткою або ложкою. Накриваємо миску з тістом рушником або кришкою і відправляємо в тепле місце на 1-1,5 години для підйому.

Зараз, напевно, це найпопулярніший рецепт цукрового пирога: ділюся своїм рецептом

Тепер дістаємо з холодильника масло, призначене для приготування крихти. Кладемо його в невелику миску, при цьому нарізавши невеликими шматочками. Додаємо цукор, трохи ваніліну і просто вилкою розтираємо до отримання великої крихти. А потім прибираємо в холодильник – щоб масло не встигло розтанути.

Зараз, напевно, це найпопулярніший рецепт цукрового пирога: ділюся своїм рецептом

Минуло півтори години – тісто добре піднялося, обминаємо його.

Зараз, напевно, це найпопулярніший рецепт цукрового пирога: ділюся своїм рецептом

Беремо будь-яку форму для випічки, змащуємо трохи вершковим маслом і викладаємо в неї все тісто. Знову ж накриваємо рушником і даємо постояти десь хвилин 20-30.

Зараз, напевно, це найпопулярніший рецепт цукрового пирога: ділюся своїм рецептом

Через півгодини по всій поверхні робимо поглиблення просто пальцем, вмочуючи його в соняшникову олію – щоб не липнуло. Далі дістаємо масляну крихту з холодильника і рівномірно розподіляємо по поверхні.

Зараз, напевно, це найпопулярніший рецепт цукрового пирога: ділюся своїм рецептом

Випікається такий пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 30 хвилин.

Зараз, напевно, це найпопулярніший рецепт цукрового пирога: ділюся своїм рецептом

Спечений пиріг дістаємо з духовки і відразу ж поливаємо його вершками або жирним молоком. І знову відправляємо в духовку буквально на 5 хвилин. Який же він виходить смачний !!! Настільки м’який, ніжний і повітряний, що його можна їсти буквально губами. А солодка карамельна скоринка – справжнє захоплення. Готуйте, пробуйте, Приємного чаювання!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...