Запіканка з курки і кабачків – смачна і дієтична страва

Запіканка з курки і кабачків, рецепт приготування

Запіканка з курки з кабачками – досить проста в приготуванні друга страва. Куряче філе, нарізане дрібними кубиками, замариноване в суміші гострої гірчиці і ніжної сметани. Курка чудово поєднується з кабачками, які мають нейтральний смак. Смажена цибуля тонко відтіняє смак страви. Пікантний сир гармонійно вписується в загальну композицію.

Ця легка запіканка найчастіше користується популярністю у весняно-літній період.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 900 г.
  • Філе курки – 400 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 г.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Гірчиця гостра – 1 ч. л.
  • Зелень петрушки – 4-5 гілочок.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль за смаком.

Як приготувати запіканку:

1. Кабачки вимийте, видаліть плодоніжки. Натріть кабачки на великій тертці. Для цієї страви вибирайте молоді кабачки.

2. Перекладіть кабачки в друшляк, відіжміть їх злегка ложкою, щоб стік сік. З запропонованої в рецепті кількості кабачків виходить приблизно 200 мл соку.

3. Куряче філе промити, обсушити і нарізати маленькими кубиками. Філе курки можете замінити такою ж кількістю філе індички.

4. Викладіть м’ясо в миску, додайте до нього гірчицю і сметану. Приправте за смаком свіжомеленим перцем і сіллю.

5. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися.

6. Цибулину очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.

7. Сир натріть на тертці з великими отворами. Зелень петрушки промийте, обсушіть і дрібно посічіть. Додайте сир і петрушку в миску з курячим філе.

8. Всипте смажену цибулю.

9. Вбийте яйця.

Запіканка з курки і кабачків - смачна і дієтична страва

10. Додайте добре віджаті кабачки. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно змішайте всі інгредієнти.

11. Духову шафу розігрійте до 190⁰ C. Вогнетривку форму змажте соняшниковою олією. Викладіть в неї отриману кабачкову масу. Якщо ви використовуєте роз’ємну, як в даному рецепті форму, то оберніть її знизу фольгою.

Запіканка з курки і кабачків - смачна і дієтична страва

12. Поставте форму на верхній рівень духовки на решітку. Готуйте страву 45-50 хвилин. Верх повинен підрум’янитися.

Вийміть запіканку з духовки. Акуратно зніміть бортики форми і дайте запіканці трохи охолонути. Після розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу. Смачного!

Запіканка з курки і кабачків - смачна і дієтична страва

Rating
( No ratings yet )
Loading...