Неймовірно повітряна, смачна і ситна страва анітрохи не зашкодить фігурі, якщо в неї додати тільки натуральні продукти. Нею можна поласувати як рано вранці, так і пізно ввечері, повірте, зайвих кілограмів від неї не прибуде.
Для запіканки нам знадобиться:
- Кабачки (цукіні) – 2 шт (великі);
- Яйця – 4-5 шт;
- Помідори – 5 шт;
- Сир твердих сортів – 150 грам;
- Бажання з часником (можна замінити натуральними ковбасами з додаванням часнику) – 200-300 грам;
- Сіль – (за смаком)
Як приготувати?
Насамперед очищаємо кабачки, знімаємо тонкий шар шкірки, розрізаємо їх навпіл і вичищаємо насіння і м’яку серединку (вони нам не знадобляться).
Потім кабачкові човники подрібнюємо на самій дрібній тертці. Після цього віджимаємо натерту масу, щоб позбутися від зайвої вологи. Потім вбиваємо яйця і гарненько все перемішуємо.
У деко кладемо лист пергаментного паперу і змащуємо його олією. Виливаємо кабачково-яєчну суміш, розрівнюємо. Потім дуже тонко нарізаємо ковбаску кружками або кубиками, кому як зручно і викладаємо зверху. Наступним шаром викладаємо нарізані кружечками помідори і відправляємо все запікатися на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. За п’ять хвилин до готовності запіканки посипаємо її натертим сиром.
Запіканка готова! Смачного! Її можна їсти як в холодному вигляді, так і в гарячому!