Запіканка із кабачків з фаршем в духовці. Ситна страва без клопоту

Запіканка з кабачків з фаршем в духовці виходять шалено смачною і ніжною.

Необхідні продукти:

  • Фарш зі свинини і курки – шістсот-сімсот грамів
  • Кабачки – три-чотири штуки
  • Рис – вісімдесят грамів
  • Петрушка, кріп – половина пучка
  • Часник – два зубчики
  • Сир Моцарелла – сто-сто п’ятдесят грам
  • Мелений перець – за смаком
  • Паприка солодка – половина чайної ложки
  • Сіль за смаком
  • Цибуля – одна штука

Заливка:

  • Сметана – триста грамів
  • Вода – 100-150 мілілітрів
  • Кетчуп – одна столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Мелений перець – за смаком

Як приготувати запіканку

У мисці змішайте м’ясний фарш, зварений до напівготовності рис, дрібно нарізану цибулину, січені кріп і петрушку, пропущений через прес часник, поперчіть і посоліть. Ретельно все перемішайте.

Відріжте у молодих кабачків кінчики і наріжте кільцями середньої товщини.

Викладіть трохи фаршу на кожен кружечок кабачків.

Кабачки викладіть рядами в форму для випікання. Заповніть всю форму гармошкою з кабачків.

Приготуйте заливку: змішайте в ємності кетчуп, сметану, сіль і перець, розведіть водою і ретельно перемішайте. Кабачки залийте сметанним соусом.

Посипте зверху тертим сиром, иожете покласти декілька скибочок помідора.

Запікайте близько 1 години 30 – ти хвилин при 180 градусах. Можете накрити форму фольгою, а в кінці запікання зніміть, щоб запіканка зарум’янилася.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...