Запікаємо картоплю: до святкового столу і не тільки

Запечена картопля – страва, улюблена багатьма. Цього разу ми пропонуємо запекти її по-грецьки. Виходить смачною і ароматною. Часник і лимон надають їй приємну пікантну нотку. Це робить страву особливо смачною.

Необхідні продукти

  • 1 лимон
  • 4 столові ложки соняшникової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1,5 кілограма картоплі
  • вода

Картоплю очищаємо і нарізаємо довільними шматочками. Подрібнюємо очищений часник.

Видавлюємо з лимона сік і переливаємо в миску. Додаємо до нього трохи води, паприку, сіль, перець і олію, перемішуємо.

Картоплю і часник кладемо в миску і заливаємо соусом. Перекладаємо її з рідиною в форму для запікання і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікаємо протягом 45-50 хвилин. За цей час картоплю пару раз перемішуємо.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...