Сьогодні я пропоную вашій увазі рецепт відривного пирога, який часто готую замість звичайних пиріжків. Рецепт простий, з доступних, недорогих продуктів, а результат вражає: пиріг виходить не тільки повітряний, ароматний, але ще оригінальний і дуже смачний. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
- молоко – 100 мл.,
- вода – 100 мл.,
- соняшникова олія і розтоплене вершкове масло – по 50 мл.,
- яйце – 1 шт. в тісто + 1 для змащування,
- борошно – 550 гр. + –
- дріжджі – 1 ч. ложка 5-6 гр. (живі 15 гр.),
- цукор – 1 ст. ложка,
- сіль – 1 ч. ложка.
Начинка будь-яка за смаком (в даному випадку смажена капуста з цибулею)
Приготування: в відповідну ємність відправляю тепле молоко, воду, додаю яйце, рослинне і розтоплене вершкове масло, дріжджі, цукор, сіль. Віночком перемішую і всипаю просіяне борошно. Замішую м’яке, не липнуче до рук тісто. Миску з тістом накриваю і відправляю в тепле місце приблизно на 1 годину.
За цей час підготовляю начинку. Начинку для цього пирога можна використовувати будь-яку, в даному випадку у мене смажена капуста з цибулею. Ось так “підійшло” моє тісто за 1 годину.
Тісто, що підійшло обминаю і ділю на 7-8 частин. Кожну частину скачую в кульку і розкачую. Роблю кілька надрізів ножем до середини розкатаного листа тіста, але не доходячи до країв, так, як показано на фото.
Накриваю тісто з надрізами другою половиною і викладаю начинку.
Начинку накриваю тістом і защипую краї.
Пиріжки викладаю в змащену олією форму, накриваю рушником і залишаю хвилин на 20. Потім пиріг змащую яйцем, посипаю кунжутом і відправляю випікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин, краще дивіться по своїй духовці.
Готовий пиріг виймаю з духовки і можна пригощатися!