Коржики з м’ясною начинкою можуть повністю замінити смажені в олії пиріжки. Такі коржі виходять легшими, в той же час дуже апетитними та ароматними! Готувати їх можна з будь-якою начинкою — навіть вегетаріанською (тільки овочі).
Інгредієнти для тіста:
- 500 гр. борошна;
- 300 гр. манної крупи;
- 10 гр. солі;
- 5 гр. сухих дріжджів;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- 500мл теплої води.
Інгредієнти для начинки:
- 500 гр. яловичого фаршу (можна замінити свинячим, курячим або навіть консервованим тунцем, можна готувати тільки з овочів);
- 1 невелика цибуля;
- 2 зубчики часнику;
- по 1 шт. зеленого та червоного болгарського перцю;
- 0,5 ст. л. томатної пасти;
- сіль та спеції за смаком (чорний перець, куркума, червоний перець чилі);
- петрушка (за бажанням);
- сир плавлений скибочками (можна замінити звичайним натертим твердим сиром);
- олія соняшникова.
З просіяного борошна, манки, дріжджів, солі, олії та води замісити м’яке тісто, що не липне до рук. Не забивайте тісто борошном. Накрийте та залиште на 1 годину.
Приготуйте начинку. Вона може бути різною на ваш смак. У цьому рецепті представлена начинка з яловичого фаршу. На олії підсмажте цибулю та перець, додайте фарш, перемішайте. Всипте сіль та спеції, покладіть трохи томатної пасти. Видавити часник. Влийте пару ложок води, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності фаршу.
Тісто вимішайте руками, змащеними олією, і розділіть на 12 шматочків. Скачайте з кожної кулю.
Пальцями розтягніть тісто в невеликий коржик. Якщо руки в олії, зробити це дуже просто. Покладіть сир та приготовлену начинку. Защипніть краї, приплюсніть коржик.
Підготуйте всі шматочки тіста таким чином.
Підсмажте на сухій сковороді по обидва боки до рум’яної скоринки.
Напрочуд смачно і просто — неможливо відірватися!