Замаринувати буряк на зиму простіше простого. Завжди під рукою без зайвої метушні

Маринований буряк – неймовірно зручна заготовка. Вона смачна сама по собі, пікантна завдяки маринаду і ароматна. Вона буде під рукою постійно, не виникне проблем із зберіганням великого врожаю. Підійде і в борщі, і в салати.

Буде потрібно:

  • 3 кілограми буряків;
  • цибулини – 2;
  • 3 часникових зубчики;
  • половинка перчика гіркого;
  • столового оцту ложка;
  • по 3 листка лавру і перцевих горошин запашних;
  • 150 грамів цукру;
  • 2 ложки морської солі;

Як готують буряк

Овочі миють, відварюють до готовності прямо в шкірці і потім очищають. Очищені коренеплоди труть на грубій терці. На тій же тертці натирають очищені цибулини або подрібнюють їх блендером.

Цибулю змішують з часником, спеціями, цукром, оцтом, морською сіллю і змішують. Цю суміш доводять до кипіння, на слабкому вогні кип’ятять 6-7 хвилин. Потім змішують маринад з натертим буряком, залишають на 12 годин настоятися.

Потім овочі розкладають в стерильні банки, стерилізують в киплячій воді 10 хвилин. Після закатування охолоджують і зберігають в холоді.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...