Маринований буряк – неймовірно зручна заготовка. Вона смачна сама по собі, пікантна завдяки маринаду і ароматна. Вона буде під рукою постійно, не виникне проблем із зберіганням великого врожаю. Підійде і в борщі, і в салати.
Буде потрібно:
- 3 кілограми буряків;
- цибулини – 2;
- 3 часникових зубчики;
- половинка перчика гіркого;
- столового оцту ложка;
- по 3 листка лавру і перцевих горошин запашних;
- 150 грамів цукру;
- 2 ложки морської солі;
Як готують буряк
Овочі миють, відварюють до готовності прямо в шкірці і потім очищають. Очищені коренеплоди труть на грубій терці. На тій же тертці натирають очищені цибулини або подрібнюють їх блендером.
Цибулю змішують з часником, спеціями, цукром, оцтом, морською сіллю і змішують. Цю суміш доводять до кипіння, на слабкому вогні кип’ятять 6-7 хвилин. Потім змішують маринад з натертим буряком, залишають на 12 годин настоятися.
Потім овочі розкладають в стерильні банки, стерилізують в киплячій воді 10 хвилин. Після закатування охолоджують і зберігають в холоді.