Заливний пиріг з капустою – відмінний рецепт

Для багатьох спекти пиріг здається непосильним завданням, адже потрібно замішувати тісто, вирізати за розміром. Але, якщо схитрувати і зробити заливний пиріг з капустою, все вийде в рази швидше і без особливих зусиль. Тісто використовується рідке, воно просто виливається в форму, звідси і назва. Сьогодні приготуємо заливний пиріг з капустою – відмінний варіант для перекусу, коли немає особливого бажання возитися з тістом, а ароматної домашньої випічки дуже хочеться.

Інгредієнти

  • Білокачанна капуста – 300 г
  • Сметана – 200 г
  • Майонез – 50 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Сода – 1/2 ч.л
  • Борошно – 1 склянка
  • Кріп – за смаком
  • Зелена цибуля – за смаком
  • Насіння кунжуту – 1 ч.л
  • Сіль – 1/4 ч.л
  • Чорний мелений перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Підготувати все необхідне для приготування заливного пирога з капустою.

2. Капусту дрібно нашаткувати або натерти на грубій терці.

3. Додати посічену зелень кропу і пір’я цибулі, посолити.

4. Перетерти руками і залишити на пару хвилин, щоб капуста трохи розм’якшилася.

Заливний пиріг з капустою - відмінний рецепт

5. Для тіста в миску розбити яйця, приправити свіжомеленим чорним перцем. Викласти сметану і майонез.

6. Всипати соду.

7. Перемішати і почекати хвилину. Суміш почне пузиритися, значить, процес гасіння соди в сметані йде як треба.

8. Додати борошно. Його може знадобитися трохи більше або менше, все залежить від жирності сметани і розмірів яєць. Тому борошно додати не все відразу, підсипаючи по столовій ложці і перемішуючи.

9. Тісто має бути трохи менше густим, ніж на оладки.

10. Форму для випічки, тут діаметр 20 сантиметрів, змастити олією і прогріти в духовці протягом декількох хвилин. Завдяки цьому заливний капустяний пиріг вдасться без проблем відокремити від дна і стінок. Вилити половину тіста, розрівняти.

Заливний пиріг з капустою - відмінний рецепт

11. Висипати капустяну начинку.

Заливний пиріг з капустою - відмінний рецепт

12. Зверху розподілити тісто. Посипати кунжутним насінням.

Заливний пиріг з капустою - відмінний рецепт

13. Випікати в духовці при 170 градусах 35-40 хвилин. Верх повинен зарум’яниться.

Заливний пиріг з капустою - відмінний рецепт

14. Заливний капустяний пиріг готовий. Подавати можна і теплим, і остиглим.

Заливний пиріг з капустою - відмінний рецепт

Поради шеф-кухаря:

1. Заливний пиріг з капустою можна робити на кефірі з капустою, тоді замість сметани і майонезу влити таку ж кількість жирного кефіру і столову ложку соняшникової олії. І, відповідно, знадобиться трохи більше борошна.

2. Якщо капуста молода, її можна класти в пиріг в сирому вигляді.

3. Таке тісто універсальне, його добре використовувати для будь-яких несолодких закусочних пирогів і кексів.

4. Для начинки можна взяти і квашену капусту, попередньо віджавши її від рідини. А для любителів м’яса до капусти можна додати трохи фаршу.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...