Заливний пиріг на сметані. Змінюючи начинки можна готувати кожний день

Наливні пироги дуже улюблені сучасними господинями, жінками в більшості своїй зайнятими своєю кар’єрою і собою, але при цьому не забували про те, що вони дружини і матері сімейств. Навчившись робити тісто для таких пирогів, можна пекти їх з найрізноманітнішими начинками. Чим сьогодні і займаємося.

Отже, беремо наступні інгредієнти:

  • сметана 15% жирності – 270мг;
  • майонез – 5 столових ложок;
  • яйця – 4 шт .;
  • борошно – 200г;
  • молоко – 100 мл;
  • розпушувач – 10г;
  • сіль.

Порядок приготування пирога:

У ємність для замісу розбивають три яйця, туди ж відправляють білок четвертого, залишаючи жовток для змазування пирога.

Додають в яйця сіль і збивають віночком.

Перемішують до однорідної маси яйця з іншими інгредієнтами тіста – сметаною, майонезом, розпушувачем і борошном.

Деко потрібно попередньо змастити будь-яким маслом і присипати манкою.

У деко спочатку виливають половину тіста, на нього потрібно викласти приготовану заздалегідь начинку, а зверху вилити решту тіста.

Пиріг випікають приблизно 45 хвилин при температурі 180 ° С, втім, кожна господиня краще знає свою пічку.

Якщо пиріг сируватий, а верхівка вже підрум’янилася, можна прикрити його зверху пергаментом або фольгою.

Змішують жовток яйця з молоком, за кілька хвилин до готування, коли вже на пирозі схопилася скоринка, його змащують пір’їнкою або силіконовим пензликом і допікають в духовці.

Варіанти начинок:

  • Натерта сира картопля, рибна консерва, ріпчаста цибуля.
  • Варене яйце, зелена цибуля.
  • М’ясний підсмажений з цибулею фарш.
  • Капуста тушкована з морквою і цибулею.
  • Печінка з рисом.
  • Гриби підсмажені з цибулею.
  • Шинка, сир, кріп.
  • Курка, цибуля.
  • Кабачки, цибуля.
  • Сир домашній.

Також наливними можна робити пироги з ягодами, фруктами, в цьому випадку в начинку і тісто додають цукор за смаком, ваніль.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...