Заливне з курки та овочів для центру столу. За смаком як салат, а на вигляд справжній торт

Смачний традиційний холодець на святковий стіл зазвичай не ставлять, оскільки бульйон найчастіше виходить дуже каламутним. Тому замість нього краще приготувати ще цікавіше заливне з курки з декором з овочів. За смаком вийде як салат, а на вигляд немов справжній торт, який вже сміливо можна ставити в центр святкового столу.

Інгредієнти: 4 курячі стегна, 2 моркви, цибулина, коріандр та чорний перець, 15 грамів желатину, 6 відварених перепелиних яєць, зелений горошок, зерна граната, оливки, петрушка, за смаком можна додати і часник.

Почнемо з курки, як із основного інгредієнта. Відварюємо її з цибулею та морквою, причому овочі різати не треба, кладіть цілком. Після закипання знімаємо пінку, вогонь робимо мінімальним та варимо ще 2 години під кришкою. Через 2 години відціджуємо бульйон в окрему миску.

Заливне з курки та овочів для центру столу. За смаком як салат, а на вигляд справжній торт

Перекладаємо желатин у невелику ємність і заливаємо його 30 мл бульйону. Залишаємо на 15 хвилин, нехай розпуститься. Тим часом відокремлюємо м’ясо від кісток, моркву ріжемо або кружечками, або фігурно це вже елемент декору.

Заливне з курки та овочів для центру столу. За смаком як салат, а на вигляд справжній торт

І починаємо збирати наше заливне разом. На дно форми виливаємо трохи бульйону. Кладемо розрізані навпіл відварені яйця перепелині, між ними морква, а по краях зелений горошок. Ви також можете вибрати своє компонування, воно впливає лише на зовнішній вигляд страви.

Заливне з курки та овочів для центру столу. За смаком як салат, а на вигляд справжній торт

Розкладаємо зверху шар м’яса, по краях знову кладемо яйця та розподіляємо гранатові зерна. Заповнюємо форму до кінця та заливаємо бульйоном. Залишилося лише стабілізувати заливне у холодильнику і можна ставити його на стіл.

Заливне традиційно подається з гострим хроном та аджикою.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...