Любителі баклажанів і гостренького – оцінять цю закуску!
Складові:
- баклажани – 1 кг.,
- перець болгарський (червоний, жовтий) – 1 кг.,
- кріп – невеликий пучок,
- петрушка – невеликий пучок,
- часник – 1 головка
Маринад:
- вода – 350 мл.,
- сіль велика – 1 ст.л.,
- цукор – 2 ст. л.,
- оцтова есенція 70% – 1 ч.л.
- олія – для обсмажування баклажанів.
Як приготувати закуску з маринованих баклажанів і перців-гриль
1. Перці почистити, промити, обсушити, розрізати на 4 частини – якщо великі, якщо дрібні – на 2 частини.
Покласти їх на деко, змастити пензликом соняшниковою олією, запекти в духовці при 180-200 гр. до рум’яної скоринки.
Баклажани помити, обсушити, нарізати кільцями, шириною 1-1,5 см., обсмажити в олії до золотистої скоринки. Зелень і часник дрібно нарізати.
2. У зручну широку емальовану каструльку (або пластиковий контейнер) скласти овочі шарами: баклажани-зелень-перці-зелень і т.д.
3. Овочі залити готовим охолодженим маринадом.
Для маринаду: в кип’ячену воду кімнатної температури (або бутильовану) додати сіль, цукор, оцет – все перемішати до розчинення, і залити цим маринадом овочі.
Остиглі овочі закрити кришкою, прибрати в холодильник, дати настоятися 24 години – і можна їсти.