Закуска з маринованих баклажанів і перців-гриль

Закуска з маринованих баклажанів - рецепт приготування

Любителі баклажанів і гостренького – оцінять цю закуску!

Складові:

  • баклажани – 1 кг.,
  • перець болгарський (червоний, жовтий) – 1 кг.,
  • кріп – невеликий пучок,
  • петрушка – невеликий пучок,
  • часник – 1 головка

Маринад:

  • вода – 350 мл.,
  • сіль велика – 1 ст.л.,
  • цукор – 2 ст. л.,
  • оцтова есенція 70% – 1 ч.л.
  • олія – для обсмажування баклажанів.

Як приготувати закуску з маринованих баклажанів і перців-гриль

1. Перці почистити, промити, обсушити, розрізати на 4 частини – якщо великі, якщо дрібні – на 2 частини.

Покласти їх на деко, змастити пензликом соняшниковою олією, запекти в духовці при 180-200 гр. до рум’яної скоринки.

Баклажани помити, обсушити, нарізати кільцями, шириною 1-1,5 см., обсмажити в олії до золотистої скоринки. Зелень і часник дрібно нарізати.

2. У зручну широку емальовану каструльку (або пластиковий контейнер) скласти овочі шарами: баклажани-зелень-перці-зелень і т.д.

3. Овочі залити готовим охолодженим маринадом.

Для маринаду: в кип’ячену воду кімнатної температури (або бутильовану) додати сіль, цукор, оцет – все перемішати до розчинення, і залити цим маринадом овочі.

Остиглі овочі закрити кришкою, прибрати в холодильник, дати настоятися 24 години – і можна їсти.

Rating
( No ratings yet )
Loading...