Зовнішній вигляд їжі часто буває оманливим. Непримітна страва може бути райським делікатесом, а звична закуска приховувати секрет. І ось я сиджу у друзів з курячою ніжкою в руках, а на обличчі цілковите здивування. Я думала, що це звичайна курка. Але після першого укусу зрозуміла, що їм справжні котлети на кості, вміло замасковані під гомілки.
Насправді було дуже смачно. Багато хто може подумати, який сенс так морочитися. Хіба вам не хочеться побачити таке саме здивування на обличчях своїх гостей, як було в мене? Часу на підготовку йде мінімум, зате який ефект справляє страва! Переконайтеся самі у простоті приготування.
Необхідні продукти:
- Куряча гомілка – 1 кг
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Картопля – 1 кг
- Твердий сир – 200 г
- Пшеничне борошно – 100 г
- Яйце – 3 шт.
- Панірувальні сухарі – 100 г
- Соняшникова олія – 300-400 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 1 л
Покроковий процес приготування:
Добре помийте гомілки, складіть їх у каструлю і залийте водою. Додайте спеції для курки, накрийте кришкою та варіть 30–35 хвилин до готовності.
Відокремте відварене м’ясо від кістки. Шкірку та хрящі теж приберіть, а самі кістки залиште, вони вам ще знадобляться. М’ясо наріжте маленькими шматочками.
Очистіть картоплю та відваріть до готовності. Пюруйте за допомогою товкача, посоліть і поперчіть. Додайте курку, натертий на великій тертці сир та подрібнену зелень, перемішайте.
Розділіть масу на 9 частин (на кількість кісточок, яка залишилися), скачайте їх в кульки. Потім загорніть кожну кісточку у фарш так, щоб нагадувало курячу гомілка.
Збовтайте яйця виделкою, додайте трохи солі та перцю. Борошно та сухарі насипте в окремі тарілки. Обвалюйте заготовки спочатку у борошні, потім у яйці та сухарях.
Розжарте соняшникову олію в товстостінній каструлі і опустіть у неї котлети. Олія має повністю покривати заготівлю. Смажте на сильному вогні до золотистого кольору.
Щоб зручніше тримати котлету за кісточку, обмотайте її кінець фольгою. Як і будь-який продукт, приготовлений у фритюрі, цю страву теж краще їсти гарячою. Тоді скоринка буде хрусткою.