Закручені пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх пробує

Закручені пончики - детальний рецепт

Вони пухнасті, м’які всередині і дуже хрусткі зовні. Один їх незвичайний зовнішній вигляд привертає і викликає апетит. Оцініть нескладний рецепт смачних пончиків закрученої форми!

Інгредієнти для пончиків:

  • 3 склянки борошна (360 гр) + пара ложок на розкачування тіста;
  • 2 ст. л. вершкового несолоного масла;
  • 1 упаковка сухих дріжджів (близько 7 гр);
  • 5 ст. л. цукру;
  • 1 стакан молока (250 гр)
  • 1 яйце;
  • ½ ст. л. солі;
  • рослинна олія для смаження;
  • ½ ст. л. кориці.

Приступаємо до приготування закручених пончиків

1. Вершкове масло розтопити, додати в нього стакан молока, 2 ст. л. цукру, ½ ст. л. солі, ретельно розмішати, поки не розчиниться цукор. Потім вбити яйце, знову перемішати. Всипати сухі дріжджі.

2. Додати 3 склянки (360 гр) борошна, замісити м’яке тісто. Накрити і поставити в тепле місце для збільшення тіста в два рази.

3. Коли тісто піднялося перший раз, обминаємо його руками і знову залишаємо в теплому місці в накритому вигляді, щоб воно знову піднялося в два рази.

Закручені пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх пробує

4. Ділимо тісто на 16 приблизно рівних частин, катаємо з них кульки. Накриваємо харчовою плівкою.

Закручені пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх пробує

5. Беремо один шматочок тіста, розкачуємо в довгу ковбасу, починаючи від центру. Потім один кінець закручуємо вгору, а інший – вниз.

Закручені пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх пробує

6. І закручуємо в джгут. Пальцями злегка прищипуємо край, щоб скріпити тісто.

Закручені пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх пробує

7. Повторюємо з усіма іншими шматочками. Залишаємо на 10 хвилин, щоб піднялося.

Закручені пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх пробує

8. Через 10 хвилин обов’язково перевертаємо тісто на іншу сторону, щоб воно була рівномірно об’ємним з усіх боків. Залишаємо ще на 10 хвилин.

9. Чи можна смажити! Розігріваємо олію в глибокій посуді. Потім зменшуємо вогонь до середнього, щоб пончики рівномірно і поступово прожарюватися як зовні, так і всередині. По парі хвилин з кожного боку, акуратно перевертаємо їх щипцями.

Закручені пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх пробує

10. Смажимо до такої коричневої скоринки. Даємо зайвій олії стекти.

Закручені пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх пробує

Окремо, за бажанням, змішуємо цукор, що залишився з корицею, пересипаємо в паперовий пакет. Кладемо туди пончики, трясём пакет. Викладаємо закручені пончики в цукрі і кориці на тарілку. Смачного!

Закручені пончики: зведуть з розуму кожного, хто їх пробує

Rating
( No ratings yet )
Loading...