Закарпатські голубці в горщиках, традиційний рецепт

Повірте мені, таких смачних голубців ви ще не їли. Взагалі я особливо ставлюся до страв, які готуються в горщиках. Тому особливо люблю закарпатські голубці. Мені здається у них навіть аромат зовсім інший, а смак… його неможливо забути.

Необхідні продукти

  • 1 кілограм свинячого фаршу
  • 100 грам сала
  • 4 кілограми білокачанної капусти
  • 200 грам рису
  • 300 грам цибулі
  • 300 г моркви
  • 100 грам солодкого перцю
  • 300 грам помідорів
  • 3 чайні ложки паприки
  • сіль, перець за смаком

Для соусу

  • 3 столові ложки томатної пасти
  • 200 грам сметани
  • 2 чайні ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 літр води

Сало нарізаємо шматочками і кладемо на розпечену сковорідку. Розтоплюємо і прибираємо шкварки.

Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо її на сковорідку, де обсмажувалося сало. Обсмажуємо до рум’яного стану і додаємо моркву, натерту на тертці. Обсмажуємо 5-6 хвилин.

Солодкий перець очищаємо і нарізаємо шматочками. Невеликими шматочками нарізаємо помідори.

До обсмаженим овочам додаємо солодкий перець і помідори. Все перемішуємо, солимо і перчимо до смаку, всипаємо паприку, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Рис кладемо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і проварюємо 5 хвилин. Потім промиваємо під проточною водою.

У капусти видаляємо качан і кладемо в киплячу воду. Розбираємо її на листочки, видаляємо грубу частину.

У фарш додаємо обсмажені овочі, рис і все добре перемішуємо.

Беремо капустяний лист і кладемо в нього начинку, загортаємо. Таким чином збираємо всі голубці.

На дно горщика кладемо капусту, зверху голубці до кінця горщика.

У сковорідку кладемо сметану, томатну пасту, сіль, цукор і вливаємо кип’яток. Все перемішуємо, доводимо до кипіння і виливаємо в голубці.

Горщик накриваємо кришкою і ставимо в духовку. Запікаємо протягом 1,5 годин при температурі 180 градусів. А потім подаємо до столу. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...