Повірте мені, таких смачних голубців ви ще не їли. Взагалі я особливо ставлюся до страв, які готуються в горщиках. Тому особливо люблю закарпатські голубці. Мені здається у них навіть аромат зовсім інший, а смак… його неможливо забути.
Необхідні продукти
- 1 кілограм свинячого фаршу
- 100 грам сала
- 4 кілограми білокачанної капусти
- 200 грам рису
- 300 грам цибулі
- 300 г моркви
- 100 грам солодкого перцю
- 300 грам помідорів
- 3 чайні ложки паприки
- сіль, перець за смаком
Для соусу
- 3 столові ложки томатної пасти
- 200 грам сметани
- 2 чайні ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- 1 літр води
Сало нарізаємо шматочками і кладемо на розпечену сковорідку. Розтоплюємо і прибираємо шкварки.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо її на сковорідку, де обсмажувалося сало. Обсмажуємо до рум’яного стану і додаємо моркву, натерту на тертці. Обсмажуємо 5-6 хвилин.
Солодкий перець очищаємо і нарізаємо шматочками. Невеликими шматочками нарізаємо помідори.
До обсмаженим овочам додаємо солодкий перець і помідори. Все перемішуємо, солимо і перчимо до смаку, всипаємо паприку, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Рис кладемо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і проварюємо 5 хвилин. Потім промиваємо під проточною водою.
У капусти видаляємо качан і кладемо в киплячу воду. Розбираємо її на листочки, видаляємо грубу частину.
У фарш додаємо обсмажені овочі, рис і все добре перемішуємо.
Беремо капустяний лист і кладемо в нього начинку, загортаємо. Таким чином збираємо всі голубці.
На дно горщика кладемо капусту, зверху голубці до кінця горщика.
У сковорідку кладемо сметану, томатну пасту, сіль, цукор і вливаємо кип’яток. Все перемішуємо, доводимо до кипіння і виливаємо в голубці.
Горщик накриваємо кришкою і ставимо в духовку. Запікаємо протягом 1,5 годин при температурі 180 градусів. А потім подаємо до столу. Смачного!