Заготовила 10 банок цього пікантного варення з «секретом». Рецепт простий

Це оригінальне варення давно стало моїм «коронним» в списку закруток на зиму. Вже встигла заготовити 10 банок, а залишилося тільки 5! Збираюся варити ще. Адже від дітей не сховаєш, а від чоловіка – тим більше. Ділюся простим рецептом смачного пікантного десерту.

Вам знадобиться:

  • Сливи стиглі щільні – 1 кг;
  • Волоські горіхи – 200 грам;
  • Какао-порошок – 1 ст.л .;
  • Цукор – 1 стакан.

Приготування варення

Сливу промиваємо, акуратно виймаємо кісточки. Пересипаємо цукром, залишаємо на півгодини-годину. Якщо сливи жорсткуваті і дали мало соку, можна влити половину склянки води.

Ставимо каструльку з сливами на вогонь і варимо на середньому вогні, помішуючи, близько 10 хвилин. Горішки січемо подрібніше і трохи прожарюємо на сковорідці. Додаємо горішки до слив, всипаємо какао, гарненько розмішуємо і варимо ще хвилин 7-10 на повільному вогні.

Заливаємо десерт в стерилізовані банки, закатуємо, перевертаємо і залишаємо остигати. Потім ставимо в сухе темне прохолодне місце. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...