Заготівля мочених яблук за інструкцією вмілої господині

У наш час мочені яблука заготовляють вкрай рідко. А даремно! Їх технологія приготування виключає використання оцту. Тому всі процеси відбуваються природним шляхом ферментації, при якому з фруктів виділяються органічні кислоти. В результаті ми отримуємо десерт, який позитивно впливає на нашу травну систему.

Для заготовок найкраще вибирати яблука пізніх осінніх і зимових сортів. Досвідчені господині вважають, що ідеальним варіантом буде «антонівка». Цей сорт прекрасно зберігається і має чудовий смак.

Існує всього 3 методи замочування яблук: солоне мочіння, солодке мочіння і кисле мочіння. Кожен з цих методів відрізняється різним складом розсолу, яким заливаються яблука.

Як мочити яблука в банках

Необхідні продукти:

  • 5-6 кг яблук
  • 180-200 г цукру
  • 2-3 ст. л. меду
  • 1 ст. л. солі
  • 5 л води

Покроковий процес приготування:

Ми пропонуємо тобі солодкий варіант мочіння яблук на зиму в банках. Перш за все рекомендуємо тобі не мити яблука, а лише злегка сполоснути від пилу. Так твої яблучка будуть краще бродити. Отже, підготувавши фрукти, починаємо щільно укладати їх в чисті банки.

Потім готуємо розсіл. Змішуємо в ємності з водою цукор, сіль і мед. Ретельно перемішуємо, щоб всі компоненти повністю розчинилися. При бажанні можна сміливо додати в готовий розсіл різноманітні прянощі. Відмінно підійдуть кориця, базилік, гірчиця або гвоздика.

Залишилося лише залити банки з яблуками отримати розчин і накрити кришками. Решту розсолу обов’язково виливаємо в окрему банку. Справа в тому, що в такому вигляді яблука повинні простояти 5 діб при кімнатній температурі. В цей час фрукти будуть забирати на себе рідину, тому потрібно буде доливати необхідну кількість розсолу по мірі всмоктування.

Також в процесі бродіння з банок буде витікати рідина, тому дуже важливо заздалегідь помістити банки в ємність (миску або каструлю).

Після закінчення 5 днів накриваємо банки звичайними капроновими кришками і поміщаємо їх в підвал. Через 1-1,5 місяця яблука будуть повністю готові.

Як мочити яблука у відрі

Необхідні продукти:

  • яблука («антонівка» або інші кисло-солодкі яблука пізніх сортів)
  • 10 л води
  • листя вишні
  • 200 г житнього борошна
  • листя смородини
  • 2 повні ст. л. солі

Покроковий процес приготування:

Даний рецепт відноситься до кислого мочіння яблука. Щоб приготувати їх, укладаємо на дно відра промиті листя вишні і смородини. Заповнюємо його підготовленими яблуками, викладаючи їх шарами. В кінці вкриваємо фрукти вишневим і смородиновим листям.

Щоб приготувати заливку, розводимо в кип’яченої прохолодній воді житнє борошно і сіль, а після відправляємо розчин у відро з яблуками. Накриваємо кришкою і ставимо вантаж.

Спочатку відро з моченими яблуками має простояти вдома протягом 2 тижнів. Потім поміщаємо ємність в підвал. Готово!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...