За 35 хвилин з картоплі і грибів готую смачну запіканку (ділюся рецептом)

Дуже проста в приготуванні, ситна і смачна запіканка з картоплі і грибів. На її приготування йде не більше 35 хвилин. Гриби можна брати будь-які: шампіньйони, гливи або лісові гриби. Я використовую шампіньйони. Для додання вершкового смаку доповнюю все сметаною і сиром.

Складові:

  • 600 гр. – картопля
  • 300 гр. – шампіньйони
  • 120 гр. – сир (твердий)
  • 1 шт. – ріпчаста цибуля (невелика)
  • 5 ст.л. – сметана
  • 2 шт. – курячі яйця (жовтки)
  • 2 ст.л. – вершкове масло
  • за смаком мелений перець (чорний)
  • за смаком сіль

Покроковий процес приготування:

1. Для приготування використовуємо готову картоплю, яка залишилася від гарніру, або очищаємо сиру, розрізаємо на кілька частин і відварюємо до готовності. Її ще можна відразу нарізати на кубики (швидше приготується).

2. Поки вариться картопля, в сковороді розтоплюємо масло, кілька хвилин обсмажуємо нарізану цибулю, додаємо скибочки шампіньйонів і готуємо на вище середньої температури, поки рідина, яка утворилась не випарується. Перчимо і солимо.

За 35 хвилин з картоплі і грибів готую смачну запіканку (ділюся рецептом)

3. У миску викладаємо сметану, додаємо жовтки, трохи солі і добре перемішуємо. Суміш виходить рідкувата. Жовтки виступають зв’язуючим продуктом, з ними запіканка на смак не буде схожа на омлет.

За 35 хвилин з картоплі і грибів готую смачну запіканку (ділюся рецептом)

4. Готову картоплю розрізаємо на більш дрібні шматочки, ділимо на 2 частини. Одну частину розміщуємо на дні форми, трохи солимо і перчимо.

За 35 хвилин з картоплі і грибів готую смачну запіканку (ділюся рецептом)

5. Далі викладаємо половину обсмажених грибів з цибулею.

За 35 хвилин з картоплі і грибів готую смачну запіканку (ділюся рецептом)

6. Потім половину натертого сиру (у мене 2 види).

За 35 хвилин з картоплі і грибів готую смачну запіканку (ділюся рецептом)

7. Знову шар картоплі, грибів і поливаємо все сметаною з жовтками.

За 35 хвилин з картоплі і грибів готую смачну запіканку (ділюся рецептом)

8. Посипаємо залишками сиру і ставимо запіканку в духовку, попередньо включену на 200 градусів. Готуємо 15-20 хвилин (залежить від духовки).

За 35 хвилин з картоплі і грибів готую смачну запіканку (ділюся рецептом)

9. Всі продукти готові, тому, як тільки сир зверху розплавиться і зарум’яниться, картопляну запіканку виймаємо. Пахне вона дуже смачно.

За 35 хвилин з картоплі і грибів готую смачну запіканку (ділюся рецептом)

10. Готову запіканку з картоплі та грибів розрізаємо на порційні шматки, перекладаємо на тарілки і відразу подаємо. За рахунок попередньо відвареної картоплі вона виходить ніжною, гриби роблять її дуже смачною. Сметана і сир дають приємний вершковий смак і аромат.

Rating
( No ratings yet )
Loading...