За 2 дні ніжніша меду: малосольна скумбрія в гарячій олії

Малосольна скумбрія у мене ніколи не вдавалася. Я перепробувала різні рецепти, але рибка в який раз виходила жорсткою. Коли я вже залишила свої спроби, сусідка пригостила мене найніжнішою скумбрією. Я відразу запитала рецепт та вже який рік готую тільки так!

Для приготування мало соленої скумбрії в олії вам знадобиться зовсім небагато часу: за 5 хвилин наріжете рибку, ще за 2 змішаєте маринад. Весь секрет у тому, щоб олія для маринаду було теплим. Тоді спеції та інші інгредієнти швидше віддадуть смак і запах, а риба швидше просочиться.

Необхідні продукти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 5 ст. л.
  • Сіль – 2,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Чорний перець (горошком) – 12 шт.
  • Перець запашний – 12 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. Л.
  • Насіння гірчиці – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Покроковий процес приготування:

Почистіть, промийте і наріжте порційними шматочками скумбрію.

Для приготування маринаду змішайте підігріту олію з усіма іншими інгредієнтами, крім цибулі. Спробуйте суміш і за бажанням досоліть її.

За 2 дні ніжніша меду: малосольна скумбрія в гарячій олії

Залийте шматочки риби маринадом і добре перемішайте.

За 2 дні ніжніша меду: малосольна скумбрія в гарячій олії

Наріжте цибулю півкільцями і помніть її, щоб овоч пустив сік.

Викладіть в банку рибу і цибулю, чергуючи їх. Не забувайте поливати інгредієнти маринадом.

За 2 дні ніжніша меду: малосольна скумбрія в гарячій олії

Накрийте банку кришкою і відправте в холодильник мінімум на 24 години.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...