З такими кабачками і м’яса не потрібно. Смачно, просто і швидко

Одні з найбільш довгоочікуваних страв – це звичайно, сезонні страви. Коли ще можна вдосталь наїстися, наприклад, смачних молодих кабачків? Звичайно ж, в сезон кабачків!

Якщо ви любите цей овоч, обов’язково приготуйте ось такі фаршировані сиром кабачки. Вони виходять дуже смачними, ніжними і в той же час хрусткими в середині.

Вам будуть потрібні:

  • кабачки – 2 шт. (500 г);
  • яйця – 2 шт .;
  • сіль – 1 дрібка;
  • крохмаль або борошно – 2 ст.л .;
  • сир твердий – 150 г;
  • соняшникова олія – 1 ст.л .;
  • перець – за смаком

Нарізаємо кабачки як би книжечкою, тобто перший надріз робимо, не доходячи буквально кілька мм до кінця, а другий – повний. В результаті у вас вийдуть ось такі 2 кружечка, з’єднані посередині.

З такими кабачками і м'яса не потрібно. Смачно, просто і швидко

Далі підготуємо для кабачків начинку і кляр. Для начинки натираємо твердий сир. Якщо сир у вас досить солоний, наприклад, сулугуні, то додатково кабачки можна і не присолювати.

Для кляру беремо кілька яєць, додаємо до них сіль і перець за смаком, потім перемішуємо, сильно при цьому не збиваючи.

З такими кабачками і м'яса не потрібно. Смачно, просто і швидко

Тепер фаршируємо кабачки тертим сиром: просто вкладаємо його всередину «книжечки», яку потім якомога щільніше закриваємо.

З такими кабачками і м'яса не потрібно. Смачно, просто і швидко

Нарешті можна переходити і до обжарювання. Обвалюємо фарширований кабачок в крохмалі або борошні, потім занурюємо його в кляр і викладаємо на добре розігріту сковорідку, змащену олією. Кожну зі сторін обсмажуємо приблизно протягом 1-1.5 хвилин.

З такими кабачками і м'яса не потрібно. Смачно, просто і швидко

Подавати такі кабачки найкраще з білим часниковим соусом. Приготувати же його можна буквально за кілька хвилин.

Вам будуть потрібні:

  • сметана (будь-якої жирності) – 150 г;
  • кріп 20-30 г;
  • часник 2-3 зубчики;
  • сіль – 1 дрібка

З такими кабачками і м'яса не потрібно. Смачно, просто і швидко

Кріп досить дрібно січемо, кілька зубчиків часнику подрібнюємо за допомогою ножа або пропускаємо через прес. Зелень і часник додаємо до сметани, солимо, добре все перемішуємо і можна подавати соус разом з кабачками до столу!

З такими кабачками і м'яса не потрібно. Смачно, просто і швидко

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...