З кабачків, свіжого огірка та сметани готую смачну закуску. Всі, хто пробує її, просять рецепт

Проста і швидка закуска з кабачків. На її приготування буде потрібно не більше 25 хвилин. Всі продукти відмінно поєднуються між собою і в результаті виходить страва з відмінним смаком і приємним ароматом. А за рахунок свіжого огірка у неї з’являється родзинка. Всі, хто пробував таку закуску, запитують, що я в неї додаю, і просять рецепт.

Складові:

  • 3 шт. – кабачки
  • 200 гр. – сметана
  • 1/2 шт. – огірок (довгий)
  • 2 зубчики часнику (великі)
  • 5 гілочок кріп
  • за смаком соняшникова олію
  • за смаком мелений перець (чорний)
  • за смаком сіль

Покроковий процес приготування:

1. Розігріваємо невелику кількість олії в сковороді. Кабачки нарізаємо на не дуже тонкі кружальця і партіями викладаємо в сковороду. Солимо зверху. Для прискорення процесу використовую 2 сковороди.

2. Смажимо на вище середньої температури кілька хвилин, поки сторона доброго не підсмажиться. Перевертаємо кружечки на іншу сторону, знову трохи солимо і готуємо ще кілька хвилин. Вони не повинні повністю приготуватися (повинен залишитися легкий хрускіт).

З кабачків, свіжого огірка та сметани готую смачну закуску. Всі, хто пробує її, просять рецепт

3. Готові кабачки перекладаємо на тарілку з паперовими рушниками, а потім на тарілку для подачі. Готуємо наступні партії.

З кабачків, свіжого огірка та сметани готую смачну закуску. Всі, хто пробує її, просять рецепт

4. Поки обсмажуємо кабачки, в миску викладаємо сметану, додаємо подрібнений на дрібній тертці часник, сіль і мелений перець.

З кабачків, свіжого огірка та сметани готую смачну закуску. Всі, хто пробує її, просять рецепт

5. Кріп дрібно нарізаємо і відправляємо в сметану.

З кабачків, свіжого огірка та сметани готую смачну закуску. Всі, хто пробує її, просять рецепт

6. Свіжий огірок натираємо на грубій терці, віджимаємо і додаємо в миску зі сметаною. Добре перемішуємо. Соус виходить освіжаючим, ароматним і дуже смачним. Він схожий на грецький соус Дзадзікі, тільки він готується на основі грецького йогурту.

З кабачків, свіжого огірка та сметани готую смачну закуску. Всі, хто пробує її, просять рецепт

7. Підготовленим соусом зі сметани змащуємо обсмажені кабачки.

З кабачків, свіжого огірка та сметани готую смачну закуску. Всі, хто пробує її, просять рецепт

8. Продовжуємо викладати на тарілку шарами кружечки кабачків і сметану з огірками.

З кабачків, свіжого огірка та сметани готую смачну закуску. Всі, хто пробує її, просять рецепт

9. Ароматну закуску з кабачків за бажанням посипаємо кропом і відразу подаємо на стіл. За рахунок сметани у неї приємний вершковий смак, часник дає гостроту, огірок освіжаючий смак. У підсумку виходить класична закуска з новим приголомшливим смаком.

З кабачків, свіжого огірка та сметани готую смачну закуску. Всі, хто пробує її, просять рецепт

Rating
( No ratings yet )
Loading...