Високий і ніжний торт на сковорідці. Обійдемося без духовки

Цей торт готується без використання духової шафи. Візьміть сковорідку. На ній готувати торт просто і швидко. А крем підійде будь-який. Але краще, на мій погляд, на сметані заварний.

Необхідні продукти:

Продукти на тісто:

  • 200 гр. борошна;
  • 1 стол. ложка какао;
  • 200 мілілітрів кефіру;
  • 1 пакет цукру ванільного;
  • 150 гр. цукрового піску;
  • Два яйця;
  • Одна чайн. ложка соди;
  • Дві ст. л. оцту 9-процентного.

Інгредієнти на крем:

  • 200 гр. цукру;
  • 50 гр. борошна;
  • Три яйця;
  • 450 гр. сметани 20-відсоткової!
  • 300 гр. масла вершкового;
  • Цукру ванільного – 1 пакет.

На глазур:

  • 50 гр. темного шоколаду;
  • 25 гр. масла вершкового;
  • 25 мілілітрів молока.

На посипання:

  • Грецькі горіхи подрібнені.

На просочення:

  • Кава міцна, солодка, заварна.

Покроковий процес приготування:

Зробіть основу на крем. У каструлю, у якій товсте дно, вбийте два яйця і насипте цукру. Додайте борошна, ванільного цукру і активно, взявши віночок, розмішуйте, поки не буде однорідності.

Покладіть сметани, знову перемішайте. Поставте каструлю зі сметаною на плиту. При середньому вогні, перемішуючи, доведіть до густоти. Зараз треба накрити плівкою (в контакт) і залишити остигати.

Для коржів в миску вбийте яйця і, взявши міксер, збийте до отримання піни. Під час збивання кладіть обидва види цукру, але додавайте по невеликих частинах.

Масу треба збити до отримання щільної піни, потім додати кефіру і какао. Продовжуючи збивати, покладіть по порціях просіяного борошна і замісіть тісто.

Соду погасіть, вливши оцет, і кладіть в миску з тістом. Візьміть міксер і розмішайте до стану однорідності.

Тісто на коржі повинно мати вигляд густої сметани.

На три однакові частини розділіть тісто, переклавши в різні миски.

Сковорідку, у якій діаметр 24 сантиметри і товсте дно, розігрійте на слабкому вогні. Промастіть боки і дно олією і вилийте одну частину тіста на дно. Нахиляйте сковорідку по сторонам. Тісто рівно розподілиться. Прикрийте сковорідку кришкою і на малому вогні випікайте корж з одного боку не більше 8 або 10 хв.

Коли під кришкою стане накопичуватися волога, забирайте її рушником.

Переверніть корж на другу сторону і, також знімаючи конденсат, випікайте ще 4 або 5 хв.

Коли коржі охолонуть, їх треба розрізати на 6 однакових частин.

Займіться кремом. У миску кладіть масло кімнатної температури і збийте протягом 3 або 4 хвилин, поки не стане світлим.

По частинах кладіть в основу крему масло, не перестаючи збивати, поки не буде однорідного стану. Крем повинен бути дуже пишний і повітряний.

Почніть збірку торта. На тарілку викладіть трохи крему і розрівняйте по дну. Розмір дорівнює діаметру коржа.

Кладіть на тарілку перший корж (тверда сторона – вниз) і трохи втисніть в крем. Корж просочити міцною, солодкою кавою. На один коржик треба 3 ст. л. кава.

Потім покладіть на корж одну частину крему і розрівняйте. Шар з крему можете посипати подрібними грецькими горіхами.

Закрийте іншим коржем і таким же чином зберіть весь торт. Останній з коржів поставте так, щоб гладка сторона була вгорі, і просочіть кавою.

Змастіть верхівку торта і боковини кремом. З боків зробіть декор з дрібних горішків.

Поставте торт в холодильник і готуйте глазур.

Наливши в сотейник молоко і поклавши масло, доведіть до кипіння. Вимкніть плиту, додайте шматки шоколаду і перемішайте, щоб він повністю розчинився.

Глазур охолодіть до кімн. температури і нанесіть нею узор на торт.

На всю ніч відправте торт в холодильник. Торт повинен бути добре просякнутий. Насолоджуйтесь!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...