Вишня у власному соку і ніякої мороки з кісточками

Як відкриєш баночку, так будинок наповнюється ароматом літа, ніби ягоду зірвали тільки зараз.

Необхідні продукти:

  • Вишня 2 кг
  • Цукор 1,2 кг
  • І пару баночок з кришкою

Покроковий процес приготування:

Ягоду перебрати, прибрати м’яті, зіпсовані, недоспілі і навпаки переспілі. Відірвати плодоніжки. Вимити під душем холодною водою, щоб не пошкодити ягідки. Відкинути на друшляк і дати повністю стекти. Викласти в миску і залити холодною водою. Залишити на 15 хвилин, так вишня стане ще соковитіша.

Скляні банки бажано взяти об’ємом до 1 літра, щоб заготовка довго не стояла. Їх вимити і стерилізувати будь-яким зручним методом: над парою 15 хвилин, в духовці 30 хвилин.

Металеві кришки кип’ятити 5 хвилин. Після стерилізації над парою дати банкам повністю висохнути.

Розкласти вишню в банки, пересипаючи шарами цукру і злегка утрамбовуючи. Прикрити кришками і помістити в каструлю з теплою водою, попередньо поклавши на дно рушник. Пастеризувати банки 20 хвилин на маленькому вогні. Закатати, перевернути, укутати до охолодження.

А взимку ласувати улюбленою ягодою, як тільки з гілки!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...