Вишневий конфітюр: простота приготування плюс вишуканий смак

Неймовірно смачний з властивою вишні пікантною кислинкою конфітюр здатний підкорити навіть найвимогливіших гурманів. Нічого зайвого, тільки шматочки ягід в напівпрозорій желеподібній масі з насиченим вишневим смаком. Такий конфітюр можна сміливо подати до чаю або використовувати в якості наповнення для випічки.

Інгредієнти:

  • вишня без кісточок – 1 кг
  • цукор – 500-700 г

Миємо вишню, видаляємо плодоніжки і кісточки, а потім додатково розминаємо. При цьому важливо, щоб вишня пустила якомога більше соку, щоб не перетворилася на пюре. Присутність в конфітюрі шматочків ягід обов’язкова.

Вишневий конфітюр: простота приготування плюс вишуканий смак

Відправляємо вишню на вогонь, доводимо до закипання і даємо масі покипіти протягом 20 хвилин. Кришкою не накривати. Знімаємо пінку в міру утворення.

Вишневий конфітюр: простота приготування плюс вишуканий смак

Відправляємо до киплячої у власному соку вишні цукор і даємо покипіти ще 20 хвилин. На кожен кілограм вишні припадає 500-700 г цукру. Тут багато що залежить від смакових уподобань і від того наскільки соковитою вродила вишня. Піну знімаємо аж до виключення. У гарячому вигляді вишнева маса здається надмірно рідкою, ефект зникне, як тільки конфітюр охолоне.

Вишневий конфітюр: простота приготування плюс вишуканий смак

Вишневий конфітюр: простота приготування плюс вишуканий смак

Далі залишається лише розкласти конфітюр в сухі стерильні банки і відправити на зберігання.

Вишневий конфітюр: простота приготування плюс вишуканий смак

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...