Вишневі цукати без сушки: як я в’ялю ягоди на зиму

Запаси сухофруктів я починаю поповнювати ще в середині липня. Першими сушу абрикоси. Адже курагу додаю в зимову випічку, буде це заливний пиріг або сирна запіканка. Чорнослив не готую, оскільки у мене вдома його не їдять, а от в’ялена вишня рідним припала до смаку.

Незабаром планую придбати сушилку. Подруги хваляться, що використовують девайс мало не кожен день. А поки у мене його немає, працює духовка. В’ялена вишня в ній виходить прекрасною. Те що треба для випічки і закуски до чаю.

Інгредієнти

  • Вишня – 2,5 кг
  • Цукор – 1 кг

Ягоди промийте від пилу, відокремте від них хвостики. Щоб позбутися від черв’яків, залийте вишню підсоленою водою. Через 20 хвилин злийте солону воду, а ягоди промийте чистою.

Тепер очистіть вишню від кісточок. М’якоть засипте цукром. Залиште заготовку на 4-5 годин в прохолодному місці. Після цього злийте сік, який пустила вишня, доведіть його до кипіння.

У сироп пересипте ягоди. Варіть їх на маленькому вогні, помішуючи протягом 10 хвилин. Тепер знову відцідіть сироп. Його можете закатати в стерилізованій банці.

Готовий сироп також можна відразу використовувати в приготуванні десертів. Особисто я просочую ним бісквітні коржі. Але зараз говоримо вишні.

Деко застеліть пергаментом для випічки, на нього викладіть вишню в один ряд. Ягоди не повинні торкатися одна з одною. Поставте вишню в розігріту до 80 градусів духовку.

Ягоди в’ялимо з відкритими дверцятами протягом 1,5 години. Через деякий час понизьте температуру до 50 градусів. Сушіть вишню ще 2,5 години.

Готові ягідки повинні вийти м’якими і при натисканні не виділятимуть сік. Зберігати таку вишню зручно в скляних банках в прохолодному місці, можна в холодильнику. Заготовлюйте улюблені ягоди по-новому, а рецепт не забудьте зберегти в закладках!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...