Кухонний посуд, особливо той, в якому ми готуємо їжу, дуже швидко покриваються жиром, нагаром, різними плямами. Це не тільки робить його не привабливим але і погіршує його роботу – нагар, наприклад, не дозволяє чайнику або сковороді рівномірно нагріватися.
Ділимося з вами простим, дешевим методом очищення каструль.
Беремо 2 літри води і розводимо в ній 1 ч.л. лимонної кислоти, ставимо на плиту і кип’ятимо 5 хвилин. Цим методом очищаємо всередині.
Зовні змащуємо чайник або каструлю сумішшю з перекису – 3 ст.л, соди – 3 ст.л і 1 ложки миючого.
Змащуємо цією масою поверхню і залишаємо на 30 хвилин. Прочищаємо губкою і промиваємо під проточною водою.
Таким чином очищається весь кухонний посуд.
Якщо у вас всередині електричного чайника багато накипу, кип’ятимо воду і знімаємо його з підставки, щоб випадково не включили. Засипаємо в чайник пакетик лимонної кислоти і залишаємо на 10 хвилин. Промиваємо чистою водою. Кип’ятити воду з кислотою не можна – всі пластикові частини чайника від кислоти пошкоджуються і приходять в непридатність.
Також можна закип’ятити воду, всипати пару столових ложок соди і влити на око оцет – реакція соди і оцту швидко зніме весь накип, та й цей метод, допомагає позбавити улюблену каструлю від пригорілого шару всередині. Тільки поставте її на невеликий вогонь і нехай вона кипить від 10 до 20 хвилин, все залежить від ступеня забруднення.