Всіма любимий торт «Червоний оксамит»

Торт «Червоний оксамит» - рецепт приготування

Цей варіант приготування відомого торта «Червоний оксамит» є спрощеним і більш доступним для кожної господині. Маскарпоне ми використовувати не будемо. Зробимо сметанний крем, який подобається абсолютно всім. Торт виходить повітряним, ніжним і таким смачним, що від нього просто складно відірватися. Має він ефектний і яскравий вигляд, тому його з гідністю можна подати і до святкового столу. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

  • 3 великих яйця
  • 300 гр борошна
  • 1 стакан теплого кефіру
  • 180 гр цукрового піску
  • 4 столові ложки рослинної олії
  • 1 пачка розпушувача
  • 1 чайна ложка соди
  • червоний барвник

Для крему

  • 3-4 столові ложки цукрового піску
  • 400 гр сметани

Покроковий процес приготування торта

В першу чергу в окрему ємність відправляємо білки і, використовуючи міксер, збиваємо їх до пишної маси.

Після чого додаємо до них жовтки, цукровий пісок, соду, кефір, розпушувач і борошно. Акуратно все перемішуємо.

Потім додаємо рідкий барвник. Його кількість визначаємо самостійно. Доводимо до бажаного кольору. Врахуйте момент, що в сирому вигляді тісто завжди набагато темніше, ніж в готовому.

Ділимо підготовлене тісто на дві частини і випікаємо два коржа. Кожен з них відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 190 °, на 25 – 30 хвилин.

Після закінчення потрібного часу потрібно зрізати утворену гірку і натерти її на терці.

Коржі на цей торт не розрізаємо. Вони повинні бути високими і товстенький.

Для крему змішуємо сметану і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо все.

Збираємо наш тортик. Для цього на тарілку для подачі кладемо перший корж і покриваємо його кремом. Потім розміщуємо другий корж, змащуємо всю поверхню торта кремом і покриваємо підготовленою крихтою. За бажанням можете прикрасити на свій розсуд.

Відправляємо на деякий час в холодильник. Після чого торт буде готовий і його можна подавати до чаювання.

Rating
( No ratings yet )
Loading...