Всім, хто втомився запікати і обсмажувати: три найкращих рецепта з сирих кабачків

Цікавий факт: сирі кабачки абсолютно їстівні! Вони кардинально відрізняються від приготованих, мають ніжний солодкуватий смак з горіховими нотами. Так чому ж більшість пробували їх тільки смаженими або печеними? Провідний український шеф-кухар Євген Клопотенко закликає терміново це виправити.

На термічній обробці можна заощадити багато часу, при цьому сам кабачок відкриється для вас з несподіваного боку. Чи варто говорити, що в сирому вигляді він набагато корисніший? До того ж його свіжий смак може сподобатися вам набагато більше. Нижче ви знайдете новаторський рецепт кабачків від Євгена і ще парочку цікавих ідей.

Кабачки з ванільним цукром

Всім, хто втомився запікати і обсмажувати: три найкращих рецепта з сирих кабачків

Вам знадобиться:

  • 1 кабачок
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 0,5 лимона
  • соняшникова або оливкова олія за смаком

Приготування:

Кабачок наріжте кружечками і рівномірно розподіліть по страві. Зверху натріть цедру лимона.

Присипте кабачки ванільним цукром і збризніть улюбленою олією. Готово!

Паста з кабачків

Всім, хто втомився запікати і обсмажувати: три найкращих рецепта з сирих кабачків

Вам знадобиться:

  • 2 кабачка
  • 1 авокадо
  • 3 гілочки базиліка
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

Кабачки (можна взяти цукіні) наріжте тонкими смужками.

Приготуйте соус: подрібніть в блендері авокадо з базиліком, парою ложок лимонного соку, перцем і сіллю. За бажанням можна додати харчові дріжджі, так буде ще смачніше.

Заправте цукіні соусом. Готово!

Якщо ви не фанат повністю веганських рецептів, вам підійде молочний соус бешамель або сирний Альфредо.

Салат із сирих кабачків

Всім, хто втомився запікати і обсмажувати: три найкращих рецепта з сирих кабачків

Вам знадобиться:

  • 1 великий кабачок
  • м’ята за смаком
  • 2 гілочки петрушки
  • 100 г сиру
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Приготування:

Кабачок наріжте довільно, але як можна тонше.

Збийте олію з лимонним соком, сіллю і перцем. Перемішайте з кабачком.

Розкришіть зверху сир. Це може бути бринза, фета або щось гостріше – горгондзолой, дорблю.

Додайте розім’яті листочки м’яти з петрушкою. Готово! При бажанні додайте грецькі або кедрові горішки.

Сирі кабачки добре поєднуються з горіхами, гострими сирами та солодкими соусами. При цьому після смаження або запікання їх м’якоть втрачає свою чарівну легкість. Євген Клопотенко рекомендує обов’язково спробувати ці нові поєднання, запевняючи: «Для вас відкриється новий світ». А ви готові до таких експериментів?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...