Вся справа в правильному тісті: розповідаю, як я роблю найшвидші і пишні пиріжки без дріжджів

Сьогодні поділюся з Вами приголомшливим рецептом, як я вважаю, правильного тіста для смажених пиріжків. Розповім всі свої секрети! З ним у мене завжди вдала, пишна випічка. Є такий вислів – тісто як пух. Ось це саме таке тісто. Пиріжки повітряні, як “хмарка” виходять.

Для приготування нам знадобиться:

  • 250 мл. кефіру.
  • 50 гр. сметани.
  • 400 гр. борошна
  • яйце – 1 жовток.
  • 1 ч.л. солі.
  • 1 ч.л. цукру.
  • 0,5 ч.л. соди.
  • 1 ст.л. соняшникової олії.

Приступимо до приготування

У кефір додаю сметану, сіль, цукор, жовток, соняшникову олію і перемішую.

Кефір потрібно брати від 3% жирності, а сметану від 20%. Це дуже впливає на результат.

Додаю частину посіяної муки і саме зараз додаю соду! Це один із секретів, чому пиріжки виходять дуже пишними і повітряними. Не потрібно гасити соду ніяким оцтом і лимонним соком.

Замішую тісто лопаткою. Коли важко стає мішати тісто лопаткою, то я починаю замішувати тісто руками прямо в мисці, поступово додаючи борошно.

Тісто почне липнути до рук. Потрібно змастити руки олією і продовжувати заміс.

Муки піде 400 грам і ще плюс-мінус 20 грам.

Тісто виходить дуже м’яке і до рук не липне. Довго його замішувати не треба. Накрию тісто тарілкою і займуся начинкою.

Начинку можна вибирати будь-яку. Я зробила начинку з капусти. Дуже люблю пиріжки з капустою!

Змащую руки олією, і перекладаю тісто на робочу поверхню. Так буде зручніше. Ділю тісто на 10 рівних частин. Разом вийде 10 чудових пиріжків.

Поки працюю з одним шматочком тіста, інше прикрию рушником, щоб не завітрилося.

З шматочка тіста формую кульку і розкочую качалкою в коло. Качалку теж потрібно змастити соняшниковою олією.

Столову ложку начинки додаю на тісто і защипую краї, формуючи пиріжок.

Перекладаю пиріжок швом вниз і трохи проведу по ньому качалкою.

Готувати такі пиріжки потрібно в добре розігрітій сковорідці з достатньою кількістю олії!

Тоді вони повністю пропечуться і тісто всередині не буде сирим.

Пиріжки готуються дуже швидко. Перекладаю на тарілку з паперовими серветками, щоб зайвий жир пішов. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...