Всі в захваті від цих огірочків: простий і дуже смачний рецепт

Ось і почався сезон врожаїв, а разом з ним і зимових заготовок. Якщо ви любите мариновані огірки і хочете спробувати щось нове, то неодмінно зробіть заготовку за рецептом цих смачних закусочних огірків. Вони виходять не тільки дуже смачними, хрусткими і ароматними, але і красивими, а значить безумовно займуть гідне місце на будь-якому столі.

Вам будуть потрібні:

  • огірки;
  • сіль;
  • оцет 9%;
  • цукор;
  • вода;
  • часник;
  • гірчиця;
  • болгарський перець.

Підготовлені огірочки нарізаємо на пластинки товщиною близько 2-3 мм. Для цієї заготовки можна також використовувати і, так звану, некондицию, наприклад, огірки які переросли.

Всі в захваті від цих огірочків: простий і дуже смачний рецепт

Далі в простерилізовані банки розкладаємо спеції. На 0,5 літрову банку викладаємо: 1 чайну ложку без гірки сухої гірчиці, дрібками запашний і чорний перець, по кілька маленьких зубчиків або пластинок часнику.

Потім заповнюємо банки огірками, завдяки нарізці їх поміститься набагато більше, ніж цілих. Так само в кожну банку кладемо по шматочку червоного болгарського перцю. Якщо ж ви любите гостре, то можна також додати в банку і стручок пекучого перцю.

Всі в захваті від цих огірочків: простий і дуже смачний рецепт

Потім заповнюємо банки огірками, завдяки нарізці їх поміститься набагато більше, ніж цілих. Так само в кожну банку кладемо по шматочку червоного болгарського перцю. Якщо ж ви любите гостре, то можна також додати в банку і стручок пекучого перцю.

Для маринаду в 1 літрі води розчиняємо 4 ч. л. солі, 8 ч. л. цукру, 1 ч. л. куркуми для кольору і 6 ст. л. 9% оцту. Якщо ви віддаєте перевагу огіркам по кисліше, то можна додати 8 ст. л. оцту. Доводимо маринад до кипіння.

Потім розливаємо отриманий маринад в банки приблизно по плечики. Виставляємо банки з огірками в каструлю, дно якої попередньо застеляємо тканиною, щоб банки не торкались дна. Заливаємо каструлю теплою водою, не доходячи 2-3 см до горловини банок, щоб під час кипіння вона не залилася в банку.

Всі в захваті від цих огірочків: простий і дуже смачний рецепт

Накриваємо банки кришками, ставимо каструлю на плиту. Доводимо воду в каструлі до кипіння, після чого переводимо в стан помірного булькання і залишаємо приблизно на 5 хв. Закручуємо кришки, виймаємо банки з каструлі, перевертаємо і відправляємо заготовки остигати під ковдру.

Всі в захваті від цих огірочків: простий і дуже смачний рецепт

Зберігати такі огірки можна і при кімнатній температурі.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...