Все про зелену каву: користь, міфи, рецепт заварювання

Звичні нам зерна кави, які перемелюємо, це насіння кавової ягоди. Зібравши урожай, їх очищають, сушать і отримують продукт для обробки. Якщо зерна не обсмажені, вони відрізняються салатовим відтінком, чимось нагадують горох. Це і є розрекламована зелена кава, якій приписують чудодійні властивості.

Чому від зеленої кави худнуть

Напій славиться великою кількістю антиоксидантів: в каві, яка вже пройшла термічну обробку, їх не так багато. Чи справді зелена кава – потужний жироспалювач?

Саме антиоксиданти дозволяють зеленій каві впливати на нашу стрункість. Активна речовина – хлорогенова кислота, яка регулює обмін вуглеводів. Вуглеці повільніше всмоктуються в травний тракт, глюкоза не так інтенсивно надходить у кров.

Як і будь-яка кава, зелена має в складі кофеїн, який прискорює метаболізм. Це і призводить до зниження ваги. Після щільного обіду можна дозволити собі філіжанку зеленого напою.

Все про зелену каву: користь, міфи, рецепт заварювання

Відмінність сирої кави від обсмаженої не тільки в кольорі: термообробка вивільняє ефірні олії і допомагає зерну розкрити чудовий аромат. До того ж, обсмажування – це ще і стерилізація.

Вона вбиває мікроби і грибок, без яких не обходиться при складанні, упаковці, обробці та перевезенні сировини. У сирих зернах триває процес природного бродіння, і саме обсмажування припиняє його, робить зерно безпечним для вживання.

Тонкощі приготування зеленого зерна

На відміну від обсмаженої кави, зелена не може похвалитися вираженим ароматом і яскравим смаком. До того ж, зелене сире зерно дуже тверде: легко перемолоти його на домашній кавомолці не вийде.

Все про зелену каву: користь, міфи, рецепт заварювання

Намагайтеся насипати зерно в кавомолку невеликими порціями, краще скористайтеся ручним агрегатом. Потужна електрична кавомолка буде молоти порцію мінімум 2 хвилини.

Змелюйте невелику кількість кави на пару заварювань: інакше з часом вона висохне і не дасть потрібного аромату.

Зелену каву можна варити в кавомашині, турці, за допомогою френч-преса. На горнятко води беруть столову ложку меленої сировини.

Якщо заварюєте напій в турці, спочатку засипайте порошок, потім наливайте воду. Варіть каву на невеликому вогні, стежте, щоб вона не закипіла відразу. Доводьте до кипіння пару раз: так кава віддасть аромат і буде більш насиченою.

Все про зелену каву: користь, міфи, рецепт заварювання

На етапі всмоктування кави в турку можна додати корицю, кардамон, імбир – спеції додадуть напою пікантність, ще більше посприяють поліпшенню травлення. У підсумку вийде жовтуватий напій з рожевим відтінком і приємною кислинкою в смаку.

Можна заварювати зелену каву прямо в чашці, настоювати, додавати лимон і пити як звичайний напій. Охолоджена зелена кава відмінно втамовує спрагу в спеку.

Не перевищуйте норму в 2 чашки в день, якщо хочете отримати від зеленої кави тільки користь. Випивайте останню порцію не пізніше ніж за 5 годин до сну.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...