Вражаюча заготівля з огірків на зиму

Заготівля з огірків на зиму - рецепт приготування

Таку заготівлю з огірків ще називають по-корейськи. Готується досить просто, а результат вас буде радувати холодними зимовими днями. Такі огірки поєднуються з будь-яким гарніром, м’ясною або рибною стравою. Вони підкорять гостей на святковому застіллі!

Які інгредієнти знадобляться:

  • огірки – три кілограми;
  • цибуля – пів кілограма;
  • морква – пів кілограма;
  • цукор – чотири ст. л .;
  • оцет 9% -ий – 160 мл;
  • сіль – 2,5 ст. л .;
  • олія соняшникова – 250 мл;
  • кріп – пучок;
  • приправа для моркви дві пачки.

Приступаємо до приготування

Огірки добре помити, скласти у велику миску або таз, залити водою і залишити на пару годин.

Після відрізати кінчики і порізати у вигляді брусків або кілець. Скласти в миску.

З цибулі зняти лушпиння, порізати пів кільцями і відправити до огірочків.

З морквини зрізати шкірку, натерти і перекласти до інших овочів.

Туди ж відправити нарізаний кріп, всипати сіль, цукор, приправу для морквини, влити оцет, олію і добре перемішати руками.

Залишити овочі на дві години, кілька разів за цей час потрібно їх перемішати.

Закуску розкласти по банках, які мають бути простерилізовані. Також розлити по ним рідину, яка залишилася в мисці і накрити кришками.

Банки помістити в каструлю і наповнити її водою по плечики ємностей.

Помістити на вогонь слабкої інтенсивності і нехай вона закипить. Після стерилізувати 10 хвилин. Далі закатати баночки, укутати в щось тепленькою і нехай охолоджуються.

Закуска виходить супер-смачною і швидко з’їдається, тому краще закрити її побільше, щоб вистачило до весни.

Rating
( No ratings yet )
Loading...