Цей торт робиться за принципом печінкового, але він точно сподобається тим, хто недолюблює смак печінки.
Вам знадобиться:
Для коржів:
- 0,5 кілограма курячого філе;
- 2 середні цибулини;
- 3 яйця;
- стакан сметани;
- 6 столових ложок борошна;
- 1 чайна ложка солі;
- по 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю і соди.
Для крему:
- 2 склянки майонезу;
- 5-6 зубчиків часнику;
- 4 великих стиглих помідора;
- стакан тертого сиру;
- пучок зелені;
- жменя оливок.
Приготування:
Пропустіть філе і цибулю через м’ясорубку, додайте у фарш яйця, борошно, сметану, соду, сіль і перець. Ретельно перемішайте і обсмажте коржі на розігрітій сковорідці середнього розміру, змащеній олією, з двох сторін до рум’янцю.
Помідори поріжте на тонкі кружечки, зелень дрібно посічіть, а майонез змішайте з часниковим пюре.
Коли всі коржі готові, зберіть торт: корж, часниковий майонез, помідори, сир, зелень. Повторіть всі шари. Бажано, щоб трохи сиру і зелені залишилося для посипання верхнього коржа.
Прикрасьте половинками оливок і поставте в холодильник на 1-2 години для просочення. Можна їсти в холодному вигляді, а можна трохи розігріти в мікрохвильовці.