Влітку котлети не смажу, а готую цю страву

У літню спеку немає бажання стояти біля сковорідки і возитися зі смаженням котлет і розжареною олією, тому я готую більш корисний рецепт, виходить простіше і швидше. А завдяки овочевій добавці соковитіше.

Отже, влітку замість котлет, спробуйте приготувати цю м’ясну запіканку.

Для цього треба:

  • 200 гр молодого кабачка
  • 600 гр фаршу
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • пучок зеленої цибулі
  • 1 ч.л. або по-своєму смаку солі
  • 1 шт. помідора
  • за смаком спецій
  • 90 гр твердого сиру

У миску викладаємо м’ясо, додаємо натертий на грубій терці кабачок, дрібно нарізану цибулю і панірувальні сухарі. Також спеції. Все добре перемішуємо.

Викладаємо у форму приблизно 20 * 20 або близько того. Розподіляємо рівномірно і ставимо запікатися в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин на режимі верх-низ.

Поки м’ясо готується, сир натираємо на тертці, нарізати помідори кружечками. Виймаємо форму, викладаємо помідори поверх м’яса. Їх можна злегка присолити (якщо сир не дуже солоний) і присипати перцем. Посипаємо сиром і випікаємо ще 10-12 хвилин.

Влітку котлети не смажу, а готую цю страву

Даємо запіканці охолонути в формі, після дістаємо, присипаємо нарізаною зеленню (при бажанні) і подаємо до столу.

Влітку котлети не смажу, а готую цю страву

Виходить як котлетка, але не так жирно, як якщо їх смажити на сковорідці і дуже соковито за рахунок доданого кабачка і помідора зверху. Спробуйте!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...