Взимку наповнювати організм вітамінами потрібно частіше, ніж звичайно. Підтримувати імунітет у цей час дуже важливо. Ми вирішили поділитися рецептом дуже корисної та смачної закуски. Вітамінний салат «Провансаль» – це та страва, смак якої вам обов’язково сподобається. А невеликий список інгредієнтів так взагалі порадує.
Необхідні продукти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Болгарський перець – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Вода – 100 мл
- Соняшникова олія – 50 мл
- Цукор – 50 г
- Оцет – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Покроковий процес приготування:
Спершу нашаткуємо капусту. Нарізаємо її дуже дрібно.
Додаємо в капусту чайну ложку солі з гіркою та цукор. Розминаємо її. Капуста повинна трохи пустити сік.
Очищаємо болгарський перець від білих прожилок та насіння. Потім нарізаємо його соломкою і додаємо до капусти.
Натираємо моркву на великій тертці. Потім додаємо її до нарізаної капусти та болгарського перцю.
Подрібнюємо часник і додаємо його до овочів.
Потім вливаємо оцет 6% і олію. Також можна додати кип’ячену воду кімнатної температури, якщо капуста виявилася не надто соковитою і не виділила достатньо вологи. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Утрамбовуємо їх рукою.
Зверху ставимо тарілку, а на неї вантаж (банку з водою). Залишаємо в холодильнику на 3-4 години.
Потім готовий салат потрібно розкласти по баночках. Його можна зберігати у холодильнику до 7 днів. За тиждень з такою хрусткою капустою нічого не станеться. Зате ви зможете економити час, не вигадуючи щоразу новий салат на вечерю. Так як у вас вже буде чудова закуска, яка стане окрасою будь-якого столу. Розкажіть у коментарях, чи пробували ви раніше готувати салат із капусти у такий спосіб.