Відрізаємо шматок хліба і робимо з нього пиріжок із яблуками. Від листкового тіста не відрізнити

Пиріжки хоч і є простим у приготуванні варіантом випічки, але все ж таки вимагають поклопотатися над тістом. Ми схитрим – використовуємо замість тіста звичайний відрізаний хліб. Якщо його трохи підготувати, то результат не відрізнятиметься від листкового тіста , але часу буде зекономлено просто масу.

На партію пиріжків беремо:

  • 5 шматків хліба
  • 1 яблуко
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка меду
  • 1 чайна ложка порошку кориці
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 яйце

Готуємо:

1. Очищаємо яблуко від серцевини і шаткуємо кубиком. Якщо шкірка занадто жорстка, варто почистити і її.

2. Кладемо яблука на сковороду, додаємо мед, цукор з вершковим маслом і тушкуємо 5 хвилин.

Відрізаємо шматок хліба і робимо з нього пиріжок із яблуками. Від листкового тіста не відрізнити

3. Переходимо до “тіста”: на його роль підійде білий хліб. Відрізаємо шматки стандартного розміру, після чого прибираємо у них кірки. Розкачуємо кожен шматок качалкою, щоб він був щільнішим і тоншим.

Відрізаємо шматок хліба і робимо з нього пиріжок із яблуками. Від листкового тіста не відрізнити

4. Змащуємо заготовку яйцем і кладемо начинку. Закриваємо хліб як звичайне тісто – конвертом.

Відрізаємо шматок хліба і робимо з нього пиріжок із яблуками. Від листкового тіста не відрізнити

5. Зовні робимо надрізи, змащуємо яйцем і ставимо у духовку. Нам досить 15 хвилин при 190 градусах.

Відрізаємо шматок хліба і робимо з нього пиріжок із яблуками. Від листкового тіста не відрізнити

Готовий результат. На вигляд 1 в 1 як би ми взяли листкове тісто!

Відрізаємо шматок хліба і робимо з нього пиріжок із яблуками. Від листкового тіста не відрізнити

Спосіб універсальний: так можна робити пиріжки з будь-якою начинкою. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...