Відмінні полтавські вергуни, які з’їдаються миттєво

Відмінні полтавські вергуни - рецепт приготування

Існує досить багато рецептів приголомшливих українських страв. Почесне місце серед них займають полтавські вергуни. Ця випічка просто зводить з розуму. Вони пишні, ніжні і м’які. Приготувати їх зовсім не складно, тому вам не складе особливих труднощів порадувати своє оточення такою дуже смачною випічкою. Готуйте відразу подвійну порцію. Зберігайте рецепт.

Необхідні інгредієнти

  • 200 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 100 гр цукрового піску
  • 12 гр ванільного цукру
  • 400 гр борошна
  • 12 гр розпушувача
  • 30 гр цукрової пудри
  • 300 мл рослинної олії

Покроковий процес приготування верунів

В першу чергу в окрему ємність наливаємо кефір. Він повинен бути кімнатної температури.

Після чого вбиваємо яйце і сипем цукровий пісок. Тепер все швидко і ретельно перемішуємо.

В окрему ємність просіюємо борошно з розпушувачем. Теж перемішуємо і відправляємо разом з ванільним цукром в рідку суміш. Робити це треба частинами, не зупиняючись в процесі помішування. В результаті ми отримаємо м’яке тісто, яке не повинно липнути до рук.

Тепер перекладаємо його на стіл і вимішуємо ще чверть години.

Після закінчення потрібного часу розкачуємо його в пласт. Товщина його повинна бути 7-8 мм.

Після чого нарізаємо на прямокутники. Розмір їх має бути приблизно 3 * 6 см.

По центру кожного робимо надріз і вивертаємо край смужки через нього.

У сотейник наливаємо рослинну олію і ставимо на вогонь. Нагріваємо його і робимо вогонь мінімальним. Відправляємо кілька підготовлених виробів, але врахуйте, що вони сильно збільшаться в об’ємі.

Обсмажуємо до рум’яного кольору. Шумівкою виймаємо і кладемо на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
За бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...